Nu uita ca acestea sunt doar idei primare. Le poti folosi pentru o arhitectura mai complicata.
1. Foloseste farfurii mai mici.
Farfuriile mai mari inseamna portii mai mari. Ceea ce te face sa mananci mai mult. O farfurie cu un diametru mai mic te ajuta sa mananci cu zeci de procente mai putin. Poti spune ca doar iti pui mai putina mancare in farfuria mare. Dar nu este atat de simplu, pentru ca mintea ta va simti ca inca ti-e foame. Aceeasi portie pusa intr-o farfurie mica poate parea enorma, iar creierul si stomacul vor fi satisfacute.
2. Pune un pahar de apa langa tine.
De multe ori bem din suc sau din cafea in timp ce facem alte lucruri. Daca ai o cana sau o sticla de apa pe birou, iti va fi mai simplu sa te mentii hidratata.
De multe ori bem din suc sau din cafea in timp ce facem alte lucruri. Daca ai o cana sau o sticla de apa pe birou, iti va fi mai simplu sa te mentii hidratata.
3. Vrei sa bei mai putin alcool si mai putine bauturi carbogazoase?
Foloseste pahare inalte si subtiri, in locul celor scunde si largi. Creierul nostru are tendinta de a supraestima liniile verticale. Cu alte cuvinte, bem mai putin din pahare inalte, cam cu 20% mai puti.
Foloseste pahare inalte si subtiri, in locul celor scunde si largi. Creierul nostru are tendinta de a supraestima liniile verticale. Cu alte cuvinte, bem mai putin din pahare inalte, cam cu 20% mai puti.
4. Foloseste farfurii intr-o culoare contrastanta cu mancarea.
Cand culoarea farfuriei este aceeasi cu a mancarii consumate, mananci mai mult pentru ca mintea nu poate decide daca ai mancat prea mult sau prea putin. Cele mai bune culori sunt, pornind de la acest principiu, verde inchis si albastrul, pentru ca ele contrasteaza cu pastele si cartofii (din care vei manca deci mai putin), dar nu se deosebesc foarte tare de verdeturi.
Cand culoarea farfuriei este aceeasi cu a mancarii consumate, mananci mai mult pentru ca mintea nu poate decide daca ai mancat prea mult sau prea putin. Cele mai bune culori sunt, pornind de la acest principiu, verde inchis si albastrul, pentru ca ele contrasteaza cu pastele si cartofii (din care vei manca deci mai putin), dar nu se deosebesc foarte tare de verdeturi.
5. Pune mancarea sanatoasa la vedere.
De exemplu, poti pune un bol cu fructe sau nuci pe masa din bucatarie sau pe birou, pentru a te infrupta din ele de cate ori treci pe acolo. Cand ti-e foame, te vei arunca asupra primului lucru pe care-l vezi.
De exemplu, poti pune un bol cu fructe sau nuci pe masa din bucatarie sau pe birou, pentru a te infrupta din ele de cate ori treci pe acolo. Cand ti-e foame, te vei arunca asupra primului lucru pe care-l vezi.
6. Impacheteaza mancarea nesanatoasa in folie de aluminiu si pe cea sanatoasa in recipiente de plastic.
Se aplica aici principiul „ochii care nu se vad se uita”. Mancatul nu este doar un gest mecanic, ci si unul emotional. Mintea decide ce vrea sa „manance”, pe baza a ceea ce vede.
Se aplica aici principiul „ochii care nu se vad se uita”. Mancatul nu este doar un gest mecanic, ci si unul emotional. Mintea decide ce vrea sa „manance”, pe baza a ceea ce vede.
7. Tine mancarea sanatoasa in recipiente mari si pe cea nesanatoasa in recipiente mici.
Cutiile mari atrag atentia, ocupa spatiu si iti stau in drum. Prin urmare, le vei observa si le vei deschide. Pe de alta parte, recipientele mici pot sta ascunse in bucatarie luni intregi.
Cutiile mari atrag atentia, ocupa spatiu si iti stau in drum. Prin urmare, le vei observa si le vei deschide. Pe de alta parte, recipientele mici pot sta ascunse in bucatarie luni intregi.
8. Aplica regula jumatatii de farfurie.
Adica jumatate din farfurie sa fie plina cu fructe si legume. Restul...
Adica jumatate din farfurie sa fie plina cu fructe si legume. Restul...
9. Foloseste strategie cercului exterior cand cumperi mancare de la supermarket.
Adica nu o lua pe culoare, ci fa-ti cumparaturile in perimetrul exterior, acolo unde sunt plasate fructele, legumele, nucile, semintele, carnea proaspata, pestele si ouale.
Adica nu o lua pe culoare, ci fa-ti cumparaturile in perimetrul exterior, acolo unde sunt plasate fructele, legumele, nucile, semintele, carnea proaspata, pestele si ouale.
10. Aplica aceste reguli si in alte domenii ale vietii tale.
Multe dintre aceste idei se bazeaza pe cartea de succes „Mindles Eating”, scrisa de Brian Wansink, profesor la Universitatea Cornell, si citata de entreprenuer.com.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!