Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care combat oboseala

de Sunt Fericita la 2021-03-22
Alimente care combat oboseala
Alimentatia joaca un rol extrem de important pentru starea generala de sanatate a organismului. Atunci cand ne simtim obositi in mod constant, cel mai bine ar fi sa acordam mai multa atentie preparatelor culinare deoarece alimentele nepotrivite ne pot seca de vlaga si putere. Noi iti propunem cateva alimente care te vor ajuta sa ai un plus de energie in fiecare zi!


Mancarea este sursa de care corpul are nevoie pentru a fi sanatos. Apa si hrana sunt practic combustibilul de care avem nevoie in fiecare zi pentru a fi in forma. Iata ce combinatii de alimente sunt recomandate pentru a alunga oboseala.
 
Alimente bogate in magneziu. Consumul de glucoza este transformat in energie datorita magneziului. In momentul in care te simti fara vlaga si orice putere, atunci organismul iti da semne ca exista carente de magneziu. Pentru a lupta impotriva oboseli si pentru a nu te mai simti epuizata, consuma in fiecare zi alimente precum: migadale, alune, caju, tarate de ovaz, orez, grau sau orz, dar si peste.
 
Consuma proteine. Daca simti nevoia de o gustare, cel mai indicat ar fi sa ii oferi corpului tau o sursa de proteine. Acest tip de alimente te vor ajuta sa ai un nivel ridicat de energie pentru intreaga zi. Opteaza pentru alimente precum alune, oua fierte, salata, rondele din faina integrala, unt de arahide, iaurt slab, nuci si bineinteles fructe.
 
Bea o cafea cu migdale. Daca mai ai multe de terminat, insa nu mai ai sufcienta energie, atunci pregateste-ti o cafea. Si pentru ca cel mai bine ii face cafelei si un consum de proteine langa, adauga in cafea cateva linguri de lapte, dar si cateva migdale maruntite.
 
Consuma alimente bogate in fier. Este mineralul de care ai nevoie daca nu vrei sa te simti lipsit de vlaga.  Are un impact puternic si pentru intarirea sistemului imunitar, asa ca mananca: ficat de pui ori vita, oua, alune, arahide, nuci, caise uscate, mazare, broccoli, germeni de grau si ovaz.
 
Mic dejun bogat in nutrienti. Prima masa a zilei este si cea mai importanta pentru tot restul zilei, asa ca ai grija sa mananci alimente care iti asigura energie. Este evident ca daca sari peste micul dejun, atunci te simti fara vlaga si nu ai o rezistenta optima. Poti incerca sa mananci la micul dejun alimente precum: cereale integrale, iaurt sau lapte degresat impreuna cu fibre, paine cu seminte si telemea proaspata, paine integral cu unt, un sandwich cu paine prajita si ou fiert, fulgi de ovaz si lapte.
 
Nu consuma dulce de la prima ora. Chiar daca ai crede ca primesti un plus de energie, de fapt aceasta este o greseala care iti atenueaza starea de oboseala de la prima ora. La inceputul zilei cel mai bine este sa incepi cu un pahar cu apa la temperatura camerei, dupa care cu alimente bogate in proteine. In cazul in care iti incepi ziua cu alimente bogate in zahar, atunci corpul iti va cere pe durata intregii zile stimulente dulci.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.35 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0