Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 combinatii de alimente populare care te imbolnavesc

de Viorica Ghinea la 2020-06-17
5 combinatii de alimente populare care te imbolnavesc
Stiai ca faci zilnic anumite combinatii de alimente care te imbolnavesc? Sunt delicioase si usor de preparat, insa iti afecteaza sanatatea mai mult decat iti imaginezi. Iata care sunt si de ce ar trebui sa te feresti de acestea de acum incolo!


Combinatii de alimente pe care NU ar trebui sa le mai faci de acum incolo


1. Sandwich si cafea

Probabil ca aceasta combinatie alimentara ti se pare una dintre cele mai bune variante cu care se incepi ziua. Doar este energizanta si hranitoare, nu? Ei bine, specialistii avertizeaza in privinta acesteia din cauza carbohidratilor care impiedica digerarea corespunzatoare a calciului aflat in compozitia lactatelor adaugate in sandwich. Nici cafeaua nu salveaza situatia, dimpotriva.

Daca nu poti sa renunti la sandwich-ul de dimineata, macar inlocuieste cafeaua cu ceai verde ori cu ceai alb.


2. Rosii si castraveti

Una dintre cele mai populare combinatii de alimente de pe masa romanilor o reprezinta rosiile si castravetii. Din pacate, aceste legume nu sunt foarte prietenoase cu digestia daca sunt consumate impreuna. Cel mai bine este sa le consumi separat.


3. Cartofi si carne

Nu credem ca mai reprezinta o surpriza pentru nimeni faptul ca o farfurie care contine cartofi si carne afecteaza sanatatea sistemului digestiv. In urma unei astfel de mese copioase te poti alege cu arsuri gastrice, gaze intestinale si dureri abdominale. Specialistii recomanda sa consumi carnea alaturi de alte legume mai blande cu digestia (castraveti, dovlecei, asparagus, broccoli ori conopida).


4. Paste si carne tocata

Una dintre cele mai delicioase combinatii de alimente te poate costa sanatatea sistemului digestiv. Ar trebui sa eviti de acum incolo sa combini pastele cu carne tocata. Glandele salivare produc ptialina si amilaza care transforma amidonul din paste in zaharuri simple. Cand aceste substante acopera proteina din carne creeaza o combinatie chimica periculoasa, una care poate conduce la diabet si la boli cardiovasculare.


5. Lapte si banane

Printre combinatiile de alimente pe care nu este recomandat sa le faci se numara si cea formata din lapte si banane. Desi aceasta pare sa reprezinte o alegere buna pentru micul dejun, se pare ca lucrurile stau exact invers. Fructele, in special cele dulci, incetinesc digestia, astfel ca este recomandat sa fie consumate singure. In plus, intotdeauna este bine sa bei lapte separat.


Cu siguranta ai facut si tu aceste combinatii de alimente pana acum. Evita sa le mai faci pe viitor si te vei simti mult mai bine.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.91 din 5 - 45 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combinatii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem digestiv

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0