Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regim pentru diabetici - Top 10 alimente bune de consum

de Camelia Diaconu la 2019-10-15
Regim pentru diabetici - Top 10 alimente bune de consum
Din pacate, lista alimentelor interzise pentru consum de catre persoanele care sufera de diabet este destul de mare. Chiar daca diabetul zaharat nu este considerat o boala grava, un regim alimentar necorespunzator poate agrava simptomele. Afla care sunt cele mai bune alimente pentru diabetici!


10 Alimente recomandate diabeticilor
 

Atunci cand te confrunti cu diabetul, cel mai important este sa tii sub control aceasta afectiune. Cel mai usor mod prin care poti controla boala este dieta alimentara, pe langa tratamentul medicamentos si exercitiile fizice din planul terapeutic. Iata ce alimente ar trebui introduse mai des in meniul diabeticilor!
 
  • Quinoua. Cu un continut ridicat de mangan, Quinoa poate ajuta la mentinerea unui echilibru al nivelului de zahar din sange. Quinoua poate fi folosita in diverse preparate, dar si drept inlocuitor de orez, imediat dupa ce este fiarta timp de 15 minute.
     
  • Nuci. Nucile sunt recomandate in orice dieta alimentara si mai mult in cea a diabeticilor datorita continutului de acid alfa-linolenic polinesaturat care poate reduce inflamatia celulara. Nucile contin acizi grasi Omega 3 si vitamina E care pot incetini evolutia bolii cronice. 
     
  • Fructe. Merele, perele sau gutuile nu trebuie sa lipseasca din dieta diabeticilor. Ele contin fibre solubile care pot scadea absorbtia zaharului din tubul digestiv. 
     
  • Cereale integrale. Taratele, ovazul, orzul, dar si orezul brun sunt alimente care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si implicit la absorbtia lui din alimente.
     
  • Ciocolata amaruie. Vorbim despre ciocolata cu un continu ridicat de cacao, cel putin 75% deoarece aceasta este bogata in flavonoizi, iar aceste substante cresc sensibilitatea organismului la insulina, scad nivelul de insulina si glucoza din sange. 
     
  • Scortisoara. Echilibreaza nivelul zaharului din sange, iar cu un consum de doar un gram pe zi, timp de patru luni, diabeticii pot reduce nivelul zaharului din sange cu aproximativ 10%.
     
  • Fasole boabe. Boabele de fasole sunt bogate in proteine vegetale si favorizeaza o crestere lenta glicemiei. Este, de asemenea, si o sursa pefecta de magneziu si potasiu.
     
  • Fulgi de ovaz. Consumati in mod regulat, fulgii de ovaz pot sa incetineasca absorbtia glucozei din alimente si duc la scaderea necesarului de insulina.
     
  • Broccoli. Datorita continutului de sulforafan, broccoli poate proteja vasele de sange si poate anula efectele devastatoare ale diabetului zaharat. Pe langa broccoli si alte legume crucifere precum conopida sau varza sunt recomandate in dieta diabeticilor. 
     
  • Afine. Sunt fructele cele mai sarace in zahar si duc la scaderea nivelului de zahar din sange. Afinele sunt recomandate atat in stare pura, fructe uscate, cat si frunze in ceai. 


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.77 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0