Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate

Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate
In aceasta perioada porumbul dulce se gaseste pe toate tarabele din piete. Pe langa faptul ca porumbul fiert sau copt este foarte gustos, are si o multime de beneficii pentru sanatate. Contine foarte putine calorii, asa ca nu iti va pune in pericol silueta. Descopera mai jos mai multe detalii despre beneficiile consumului de porumb!


Fiert sau copt, porumbul are un gust dulceag si este destul de satios. Contine o multime de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi saponinele, alcaloizii, acizii grasi si alte glucide solubile.
De ce este bine sa consumi porumb?
Porumbul dulce este ideal pentru in salate si mancaruri. La pranz poti consuma o supa crema de porumb, iar seara, cand vii obosita de la serviciu si nu ai chef sa prepari mancaruri sofisticate, poti pregati o salata cu ton si porumb.
1. Contine foarte putine calorii
Foarte putine persoane stiu ca porumbul contine foarte putine calorii si nu pune in pericol silueta. Intensifica arderea grasimilor si este deosebit de important pentru buna functionare a digestiei.
2. Asigura aportul de vitamine si minerale
Avantajul consumului de porumb dulce este reprezentat de vitaminele din grupa B care are efect asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor si a inimii.
3. Previne cancerul si bolile cardiovasculare
Pe langa  toate acestea, porumbul dulce contine o substanta numita beta criptoxantina care scade riscul de a dezvolta celule canceroase.
Indiferent cum il consumi, fiert sau copt pe gratar, porumbul dulce previne bolile cardiovasculare (datorita acidului folic) si iti imbunatateste memoria.
Zeaxanatina, o alta substanta care ofera cerealei culoarea galben, are un efect protector impotriva bolilor oftalmologice si contribuie la imbunatatirea vederii.
Consumul de porumb previne boli precum cistita cronica, ateroscleroze, obezitate, gastrita si ulcer, reumatism, artrita, amigdalita.
4. Scade nivelul colesterolului
Vitamina E, afla in compozitia porumbului, scade nivelul colesterolului, iar fibrele previn rententia de apa si regleaza tranzitul intestinal.
In concluzie, consuma porumb fiert sau copt ori de cate ori ai ocazia deoarece acest aliment este un adevarat izvor de sanatate.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre porumb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre porumb dulce

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0