Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate

Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate
In aceasta perioada porumbul dulce se gaseste pe toate tarabele din piete. Pe langa faptul ca porumbul fiert sau copt este foarte gustos, are si o multime de beneficii pentru sanatate. Contine foarte putine calorii, asa ca nu iti va pune in pericol silueta. Descopera mai jos mai multe detalii despre beneficiile consumului de porumb!


Fiert sau copt, porumbul are un gust dulceag si este destul de satios. Contine o multime de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi saponinele, alcaloizii, acizii grasi si alte glucide solubile.
De ce este bine sa consumi porumb?
Porumbul dulce este ideal pentru in salate si mancaruri. La pranz poti consuma o supa crema de porumb, iar seara, cand vii obosita de la serviciu si nu ai chef sa prepari mancaruri sofisticate, poti pregati o salata cu ton si porumb.
1. Contine foarte putine calorii
Foarte putine persoane stiu ca porumbul contine foarte putine calorii si nu pune in pericol silueta. Intensifica arderea grasimilor si este deosebit de important pentru buna functionare a digestiei.
2. Asigura aportul de vitamine si minerale
Avantajul consumului de porumb dulce este reprezentat de vitaminele din grupa B care are efect asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor si a inimii.
3. Previne cancerul si bolile cardiovasculare
Pe langa  toate acestea, porumbul dulce contine o substanta numita beta criptoxantina care scade riscul de a dezvolta celule canceroase.
Indiferent cum il consumi, fiert sau copt pe gratar, porumbul dulce previne bolile cardiovasculare (datorita acidului folic) si iti imbunatateste memoria.
Zeaxanatina, o alta substanta care ofera cerealei culoarea galben, are un efect protector impotriva bolilor oftalmologice si contribuie la imbunatatirea vederii.
Consumul de porumb previne boli precum cistita cronica, ateroscleroze, obezitate, gastrita si ulcer, reumatism, artrita, amigdalita.
4. Scade nivelul colesterolului
Vitamina E, afla in compozitia porumbului, scade nivelul colesterolului, iar fibrele previn rententia de apa si regleaza tranzitul intestinal.
In concluzie, consuma porumb fiert sau copt ori de cate ori ai ocazia deoarece acest aliment este un adevarat izvor de sanatate.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Calatorii culinare 101 de retete secrete accesibile oricarui bucatar amator


Impresioneaza-ti membrii familiei si prietenii cu niste mancaruri pur si simplu DELICIOASE gatite de mana ta Cartea "Calatorii culinare" iti prezinta 101 de retete secrete ale unor mancaruri savuroase perfect accesibile oricarui bucatar amator 101 mancaruri cum nu ai mancat in viata ta Singura reactie posibila dupa ce le vei degusta...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre porumb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre porumb dulce

Cele mai citite articole

Dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii copilului incepe imediat ce devine constient de mediul ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Slabeste repede si sanatos. TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0