Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum imi mentin silueta dupa ce am slabit?

Cum imi mentin silueta dupa ce am slabit?
In calitate de nutritionist, primesc adesea intrebarea aceasta. Clientele vor sa stie cat de diferite vor fi dietele lor, odata ce ajung la greutatea pe care si-au dorit-o. Raspunsul meu este: nu prea mult. Si asta pentru ca obiceiurile alimentare pe care le-ai adoptat pentru a slabi trebuie sa fie aceleasi cu cele la care apelezi cand vrei sa tii kilogramele la distanta (presupun, bineinteles, ca ai urmat o dieta echilibrata pe termen lung, si nu un plan alimentar restrictiv).


Cantitatea de mancare de care ai nevoie pentru a-ti mentine greutatea targetata va depinde in mare masura de cat de activa esti fizic. Daca pui accent pe sport, poti sa mananci putin mai mult. Daca drumurile la sala se vor rari, trebuie sa reduci caloriile.
Lasand sportul la o parte, va fi nevoie sa faci mici ajustari la dieta pentru a-ti mentine greutatea. Accentul este pe „mici”. Pe masura ce te apropii de ceea ce iti doresti, se prea poate ca ritmul de slabire sa incetineasca. Ceea ce este absolut normal.
Pe masura ce corpul devine mai mic, consuma mai putine calorii pentru a-si desfasura sarcinile pe care le facea cand erai mai generoasa in dimensiuni.  Daca adaugi prea multe calorii inapoi in planul tau alimentar, kilogramele se vor reintoarce rapid.
Acestea fiind spuse, daca vezi ca greutatea ta scade si dupa ce ai ajuns unde vroiai, dieta ta a fost probabil prea saraca in calorii. In acest caz, trebuie sa fii un pic mai toleranta fata de tine.
Nu exista nicio formula perfecta privind nivelul corect de calorii pentru a mentine scaderea in greutate: este vorba de un proces de incercare si eroare. Experimenteaza prin adaugarea unor alimente doar la portie (100 de calorii). Odata la doua saptamani, adauga 100 de calorii la dieta ta. De exemplu, daca urmezi o dieta de slabire de 1.600 de calorii, urca la 1.700 de calorii pe zi. Dupa cateva saptamani, daca greutatea ta este deja stabila, creste la 1.800 de calorii.
Daca vezi ca greutatea ta creste la un anumit nivel de calorii, da inapoi cu 50 pana la 100 de calorii sau adauga mai mult sport in rutina saptamanala. Unii invata repede de cate cate calorii se pot bucura, in vreme ce altii trebuie sa experimenteze mai mult.
Cand adaugi cele 100 de calorii, concentreaza-te pe alimente nutritive, cum ar fi cereale integrale, fructe, legume, iaurt si proteine slabe. Daca adaugi alimente care vin dintr-un ambalaj (biscuiti, cereale dulci, batoane de orice fel), citeste etichetele pentru a vedea cat de mare trebuie sa fie portia.
Adauga alimentele de care ti-este dor, fie ca este vorba de o portie in plus de fructe, un pahar de lapte de soia, o partie mai mare de paste sau afine la desert. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi de nutritie

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0