Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 moduri simple prin care sa mananci mai sanatos

de Alina Negrutiu la 2014-05-13
6 moduri simple prin care sa mananci mai sanatos
Fiecare dintre noi s-a obisnuit sa spele legumele intr-un fel si sa le taie pentru gatit intr-un anume mod. Majoritatea acestor metode au devenit rutina, astfel incat nu ne gandim prea mult la ele. De exemplu, poate ca ai mancat mereu morcovii cruzi sau ai curatat intotdeauna cartofii de coaja. Aceste obiceiuri nu numai ca nu te ajuta, dar si pierzi multe elemente nutritive. Citeste mai jos cateva trucuri care sa te ajute sa castigi mai multe puncte la acest capitol.


Vitamina C + legume = o mai buna absorbtie a fierului.
Stiai ca legumele bogate in fier, cum ar fi spanacul, broccoli, verzisoarele de Bruxelles, la digerare, produc un tip de fier ce este greu absorbit de organism? Risti ca fierul acesta bun sa fie eliminat. Stai asa: adauga vitamina C la aceste legume, sub forma de suc de citrice. Combinatia face ca acest mineral esential sa fie mai usor absorbit. Asa ca pune pe piureul de spanac suc de lamaie sau bea un pahar de suc de portocale langa legumele tale.
Usturoiul pisat este mai bun decat cateii intregi.
Terbuie sa pisezi usturoiul inainte sa-l mananci pentru a activa allicina, un  compus sulfuros unic ce lupta cu boala si ajuta activitatea antioxidanta. Daca insa lasi usturoiul nefolosit vreme de 10 minute de la pisarea lui, continutul de allicina incepe sa scada. Cu cat il pisezi mai fin, cu atat mai multa allicina primesti. Cu cat usturoiul este mai iute la gust, cu atat este mai benefic.
Semintele pisate de in sunt mai bune decat cele intregi.
Majoritatea expertilor in nutritie recomanda acest lucru, pentru ca organismului ii este mai usor sa le digere. Semintele de in intregi pot trece prin sistemul digestiv nedigerate, ceea ce inseamna ca nu primesti toate beneficiile. 
Coaja de cartof are multi nutrienti.
O multime de fibre ale cartofului sunt concentrate in coaja. Daca trebuie sa-i decojesti, fa-o cu atentie si indeparteaza doar un strat foarte subtire. Un cartof mediu cu coaja are doar 110 calorii, dar iti ofera 45% din aportul recomandat zilnic de vitamina C, multe minerale si 620 mg de potasiu (comparabil cu cantitatea din banane, broccoli si spanac).
Pastele + otet = glicemie echilibrata.
Conform European Journal of Clinical Nutrition, otetul de vin rosu poate controla urcarea nivelului glicemic datorita continutului de acid acetic care modereaza nivelul glicemiei dupa ce ai consumat produse bogate in carbohidrati, cum ar fi pastele, orezul si painea.
 
Sursa: Care.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi de nutritie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte de in

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0