Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cumparati crenvursti pentru copii? Iata top 7 substante periculoase pentru sanatatea lor

Cumparati crenvursti pentru copii? Iata top 7 substante periculoase pentru sanatatea lor
Cumparati crenvursti pentru copii? Iata top 7 substante periculoase pentru sanatatea lor

Asociatia Pro Consumatori a analizat sortimentele de crenvursti pentru copii comercializate in marile structuri comerciale. Asadar, specialistii au descoperit ca 83% din crenvurstii pentru copii contin nitrit de sodiu. Sarurile nitrice (nitritul de sodiu) in combinatie cu aminele din carne, la un pH acid al stomacului produc nitrozamine cancerigene! Mai mult, contin sare din belsug, sortimentele analizate depasind recomandarea Ministerului sanatatii, adica contin mai mult de 1,5 grame sare per 100 grame produs.


La fabricarea crenvurstilor pentru copii se folosesc urmatorii aditivi alimentari: acid citric, difosfati, acid ascorbic, nitrit de sodiu, acetat de sodiu, polisorbat si carmin.

E120 - carmin/acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila.

E250 - nitritul de sodiu este un conservant artificial care se foloseste pentru inhibarea bacteriilor si pentru intensificarea culorii produselor din carne (culoarea roz a unor mezeluri si preparate afumate). Nitritul de sodiu este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac). E250 devine periculos in urma interactiunii sale cu proteinele din alimentul conservat. In tari precum Germania, Norvegia, Suedia sau Canada, acest conservant este interzis.

E262 - acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la limba romana clasa a VI-a


  Copilul dvs are examen de Evaluare Nationala la sfarsitul clasei a VI-a Pregatiti-l de nota 10 Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri serioase pe care ulterior se poate construi...

Oferta Speciala
valabila 48h


E300 - acidul ascorbic este un agent antioxidant obtinut din glucoza si care, in cantitati mari, poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si duce la formarea calculilor la rinichi.

E330 - acidul citric este un agent de reglare a aciditatii. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smaltului dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.  Nu trebuie consumate alimente ce contin acid citric de catre cei care au afectiuni cardiovasculare sau renale, afectiuni ale aparatului digestiv si diaree.

E435 - polisorbat este un compus sintetic obtinut din oxid etilenic, sorbitol si acid stearic. Studiile realizate pe cobai au aratat ca este potential cancerigen si mutagen.

E450 - difosfat disodic este un emulgator care poate provoca reactii alergice, tulburari de tranzit intestinal si modifica echilibrul calciu-fosfor din organism.

„Sarurile nitrice, in combinatie cu aminele din carne, la un pH acid al stomacului, produc nitrozamine cancerigene. Nitritii si nitratii se transforma mai usor in nitrozamine prin tratarea termica a alimentelor. O atentie deosebita trebuie acordata alimentatiei copiilor, acestia trebuie sa manance proteine de calitate (peste, cereale integrale ciuperci, branzeturi de calitate, avocado etc), nu trebuie sa consume zahar, trebuie sa manance carne putina, sa evite alimentele cu aditivi, alimentele rafinate, iar parintii trebuie sa supravegheze atent greutatea acestora” prof. univ. dr. Pavel Chirila.





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Spune-ne opinia ta despre "Cumparati crenvursti pentru copii? Iata top 7 substante periculoase pentru sanatatea lor"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 - 1 =

Cele mai citite articole

Asociatia Presei Straine de la Hollywood (HFPA) a anuntat nominalizarile pentru cea de-a 76-a ...
Iarna trebuie sa iti schimbi dieta pentru a-ti pastra starea de sanatate intr-o forma excelenta. ...
Uita de problemele respiratorii si bucura-te de o incredibila stare generala de bine!

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sigur bunica stia ce-s alea oregano si chimen :
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0