Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cumparati crenvursti pentru copii? Iata top 7 substante periculoase pentru sanatatea lor

de Viorica Ghinea la 2017-07-12
Cumparati crenvursti pentru copii? Iata top 7 substante periculoase pentru sanatatea lor
Asociatia Pro Consumatori a analizat sortimentele de crenvursti pentru copii comercializate in marile structuri comerciale. Asadar, specialistii au descoperit ca 83% din crenvurstii pentru copii contin nitrit de sodiu. Sarurile nitrice (nitritul de sodiu) in combinatie cu aminele din carne, la un pH acid al stomacului produc nitrozamine cancerigene! Mai mult, contin sare din belsug, sortimentele analizate depasind recomandarea Ministerului sanatatii, adica contin mai mult de 1,5 grame sare per 100 grame produs.


La fabricarea crenvurstilor pentru copii se folosesc urmatorii aditivi alimentari: acid citric, difosfati, acid ascorbic, nitrit de sodiu, acetat de sodiu, polisorbat si carmin.

E120 - carmin/acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila.

E250 - nitritul de sodiu este un conservant artificial care se foloseste pentru inhibarea bacteriilor si pentru intensificarea culorii produselor din carne (culoarea roz a unor mezeluri si preparate afumate). Nitritul de sodiu este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac). E250 devine periculos in urma interactiunii sale cu proteinele din alimentul conservat. In tari precum Germania, Norvegia, Suedia sau Canada, acest conservant este interzis.

E262 - acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.

E300 - acidul ascorbic este un agent antioxidant obtinut din glucoza si care, in cantitati mari, poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si duce la formarea calculilor la rinichi.

E330 - acidul citric este un agent de reglare a aciditatii. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smaltului dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.  Nu trebuie consumate alimente ce contin acid citric de catre cei care au afectiuni cardiovasculare sau renale, afectiuni ale aparatului digestiv si diaree.

E435 - polisorbat este un compus sintetic obtinut din oxid etilenic, sorbitol si acid stearic. Studiile realizate pe cobai au aratat ca este potential cancerigen si mutagen.

E450 - difosfat disodic este un emulgator care poate provoca reactii alergice, tulburari de tranzit intestinal si modifica echilibrul calciu-fosfor din organism.

„Sarurile nitrice, in combinatie cu aminele din carne, la un pH acid al stomacului, produc nitrozamine cancerigene. Nitritii si nitratii se transforma mai usor in nitrozamine prin tratarea termica a alimentelor. O atentie deosebita trebuie acordata alimentatiei copiilor, acestia trebuie sa manance proteine de calitate (peste, cereale integrale ciuperci, branzeturi de calitate, avocado etc), nu trebuie sa consume zahar, trebuie sa manance carne putina, sa evite alimentele cu aditivi, alimentele rafinate, iar parintii trebuie sa supravegheze atent greutatea acestora” prof. univ. dr. Pavel Chirila.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0