Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Se poarta dieta cu sfecla rosie

Se poarta dieta cu sfecla rosie
Se poarta dieta cu sfecla rosie

Sfecla rosie este renumita pentru faptul ca este de mare ajutor la detoxifierea ficatului, ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. Ea contine multe substante nutritive pe care si le pastreaza indiferent de modul de gatire. Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturilor, pentru ca incurajeaza productia de globule rosii noi (eritropoiezia).


Faptul ca imbunatateste circulatia sangvina duce la o mai buna functionare a muschilor si a organelor interne. Tocmai de aceea, sfecla rosie a atras atentia specialistilor care o indica in cazul efortului fizic intens. 
E bine sa bei unul sau doua pahare pe zi pentru a vedea si simti diferenta, caci iti vei detoxifia organismul si vei putea chiar slabi. Daca ti se pare greu gustul de suc de sfecla rosie, pune in storcator si morcov, para, mar, ghimbir sau cateva picaturi de lamaie.
Nu-ti face probleme, caci nu te vei ingrasa: o cana de suc va avea numai 75 de calorii. 
Sfecla rosie contine multi nitrati (alte legume care contin nitrati ar fi: spanacul, telina, rucola si patrunjelul). Apoi are potasiu si acid folic (vitamina B9) care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la protectia cardiaca. Acidul folic este foarte important in alimentatia gravidelor, caci previne aparitia malformatiilor fetale.
Este contraindicata pentru diabetici, caci are mult zahar care se absoarbe foarte usor in sange. Insa pigmentul care ofera culoarea intensa mov-rosiatica este un agent anticancerigen foarte puternic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h
Stiai ca, in ceea ce priveste continutul de iod, sfelca rosie ocupa printre primele locuri in lume? Si ca sfecla mai mica este mai dulce decat cea mai mare?
Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Asiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe, unde a devenit si marfa pentru export. Caravanele negustorilor plecau la drum lung spre Grecia antica si Roma, cu desagii incarcati cu marfuri, dar si cu sfecla. O parte se consuma pe drum, iar cantitatea ramasa se vindea cu succes. In Grecia, sfecla simboliza starea de conflict. Cand se certau sotii, deasupra usilor de la intrare se agata o cununa impletita din frunze de sfecla. In Roma, atitudinea fata de sfecla era mai degraba respectuoasa, ea fiind considerata o leguma de lux care nu trebuia sa lipseasca de pe masa. De aceea, imperatorul Tiberius le-a si impus germanilor cuceriti de romani sa plateasca tributul in sfecla. In Romania , sfecla a ajuns in secolul IX, initial in zona Marii Negre, odata cu ridicarea cetatilor grecesti, luand apoi drumul Rusiei. In secolul X, calugarii rusi o cultivau cu succes aproape de Marea Baltica, preparand din ea ciorbe si un bors delicios, in vreme ce pentru iernile lungi, sfecla se punea la murat, de regula impreuna cu varza si fructe de padure. 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfecla rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de sfecla

Spune-ne opinia ta despre "Se poarta dieta cu sfecla rosie"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 - 3 =

Cele mai citite articole

Un studiu efectuat recent in Scotia ne arata ca e bine sa nu luam decizii importante cu stomacul ...
Romancele au fost din nou votate ca fiind cele mai frumoase femei din Europa, de data asta fiind ...
10 orase din Italia sunt pregatite sa iti ofere 25.200 de euro, daca alegi sa te muti. Exista, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sensibilitatea si senzitivitatea unei femei Taur,o intrece pe cea a semnelor de apa.De ce?Pt.ca ...
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0