Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli alimentare care te feresc de boli

de Sunt Fericita la 2019-11-11
Reguli alimentare care te feresc de boli
Obiceiurile alimentare nesanatoase sunt primele semne care ne influenteaza negativ starea de sanatate a corpului si a creierului. Ulterior, surplusul de medicamente pe care le consumam nu fac altceva decat sa ne afecteze si mai mult organismul, efectele pe termen lung nefiind favorabile. Iata care sunt obiceiurile alimentare pe care trebuie sa le urmezi, pentru a fi sanatos!


5 reguli alimentare care te ajuta sa te mentii sanatos

 
 
Tentatiile de jurul nostru ne fac de multe ori sa cedam in fata alimentelor nesanatoase, vorbim aici despre dulciurile in exces sau preparatele procesate ori gatite necorespunzator. Pentru a-ti proteja organele sanatoase este recomandat sa adopti o dieta echilibrata, care sa se bazeze atat pe o alimentatie potrivita, cat si pe odihna si relaxare.
 
Renunta la medicamente. Chiar daca pe moment te ajuta sa te refaci, pe termen lung, medicamentele nu vor face altceva decat sa iti atace ficatul si starea generala de sanatate. Cea mai corecta modalitatea de a-ti hrani organismul este alimentatia. Exista alimente care te ajuta sa scapi de afectiuni precum balonarea, constipatia, durerile de cap, deci nu este obligatoriu sa iei medicamente pentru orice durere pe care o simti.
 
Creaza-ti in fiecare zi un platou sanatos. Incearca in fiecare zi sa adaugi ceva nou in dieta ta. Si pentru ca aspectul vizual are un impact extrem de puternic asupra perceptiei creierului, incearca sa iti faci in fiecare zi o farfurie pe care sa o decorezi cat mai colorat. Specialistii recomanda cinci culori in farfurie. Poti incerca morcov, ardei, salata de rucola, afine, iaurt, humus, toate acestea pe parcursul unei zile intregi.
 
Mananca putin si des. Daca ai o singura masa pe zi, atunci vei fi tentat sa mananci cat mai mult pentru a-ti potoli starea de foame. Pentru a nu-ti ingreuna digestia, cel mai bine mananca mai putin, dar mai des. Intervalele ar trebui sa fie intre trei si patru ore deoarece in felul acesta si metabolismul tau va reactiona pozitiv. 
 
Mananca alimente sanatoase in mare parte. Nimeni nu spune ca este complet interzis sa iti faci din cand in cand anumite pofte. Insa, este extrem de important ca majoritatea timpului, 80% din mese sa fie alcatuite din alimente sanatoase, fructe, legume, carne slaba preparata corespunzator. In proportie de 20% iti poti face si micile placeri ce au la baza dulciurile.
 
Alege alimente care te fac sa te simti bine. Starea psihica impreuna cu starea fizica se afla intr-o relatie stransa in permanenta. Astfel ca, daca vei consuma alimente grele, atunci si digestia ta va fi ingreunata, motiv pentru care nu te vei simti prea bine. Incearca sa mananci preparate care sa iti influenteze intr un mod pozitiv starea de spirit, pentru a-ti procura energie si buna dispozitie. In caz contrar, te vei simti ingreunat pe tot parcursul zilei. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0