Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum prevenim obezitatea la copii

de Alina Ilie la 2017-06-06
Cum prevenim obezitatea la copii
Greutatea excesiva a copilului trebuie sa fie un semnal de alarma pentru parinti. Luciana Gavrizi, medic specialist diabet si boli de nutritie la Institutul National de Endocrinologie ''C.I. Parhon'' spune ca obezitatea copilului trebuie tratata cu foarte mare atentie pentru a preveni complicatiile la varsta adulta.


Principalele cauze ale supraponderabilitatii la copii sunt aportul caloric si lipsa exercitiilor fizice. Dintre problemele de sanatate care pot aparea la copiii obezi amintim doar cateva: diabet, probleme ale ficatului, probleme respiratorii, tulburari de somn.

Programul dezorganizat al meselor, gustarile nesanatoase intre mese, sucurile din comert si lipsa activitatii fizice favorizeaza cresterea in greutate. Obiceiurile alimentare se educa din primii ani ai vietii. Daca parintii adopta o alimentatie nesanatoasa, acelasi stil va fi urmat si de copii.

Medicul a explicat de unde vine pofta de dulce a copiilor.

"Odata cu ingurgitarea unei cantitati mari de glucide, pancreasul este stimulat. El secreta insulina, pentru ca primeste semnale ca in sange a crescut zaharul. Secreta insulina, normalizeaza glucoza din sange. Insa, de foarte multe ori poate depasi acest prag — scade glicemia mai mult decat in mod normal — si atunci copilului i se face pofta de ceva dulce.

Dulcele acela concentrat, consumat ii creste in continuare secretia de insulina. Se produce un cerc vicios si tot timpul vrea sa manance ceva dulce. In schimb, daca in loc de o prajitura ii dam un mar, secretia de insulina nu va mai fi la fel de puternica, pentru ca marul are un indice glicemic mai scazut decat zaharul", a detaliat Luciana Gavrizi pentru Agerpres.

Important este sa respectam programul orelor de masa a celor mici.

"(...) Sfatul meu ar fi un orar al meselor foarte bine pus la punct. Regula cu trei mese si doua gustari ramane in picioare, indiferent de situatie. Un copil care mananca foarte mult seara, dimineata se va trezi cu o pofta scazuta de mancare, la micul dejun aproape ca va ciuguli te miri ce, iar apoi se va duce la scoala unde va avea o gustare pe care o mananca sau nu, la pranz nu putem controla ce se intampla, iar cand vine acasa, la orele 16,00 — 17,00, rupe. Deci, aportul majoritar va fi seara, intra intr-un ciclu vicios si a doua zi o luam de la capat", a mentionat medicul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0