Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laptele degresat creste riscul de obezitate la copii

Laptele degresat creste riscul de obezitate la copii
Laptele integral nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copiilor. Este o sursa importanta de vitamine si elemente nutritive si este esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Un nou studiu demonstreaza ca micutii care beau lapte degresat au tendinta de a se ingrasa mai mult decat cei care beau lapte integral.


Laptele este o sursa importanta de calciu, care este esential pentru sanatatea oaselor. Nu doar copiii au nevoie de lapte in procesul de crestere, ci si adultii, pentru sanatatea oaselor si prevenirea osteoporozei. Laptele este benefic si pentru dinti, prevenind cariile.
Laptele integral are 4 % grasime, iar laptele degresat are intre 1 si 2 % grasime.
Copiii de aproximativ doi ani care consuma lapte degresat risca sa devina supraponderali, informeaza Daily Mail.
Medicii pediatri de la Scoala de Medicina din Virginia au realizat un studiu cu privire la sortimentul de lapte administrat copiilor de doi ani.
Cercetatorii au descoperit ca micutii de doi ani care beau lapte degresat risca cu 57% mai mult sa ajunga supraponderali pana la varsta de patru ani.
Copiii de doi ani care au baut lapte integral au cantarit mai putin, la patru ani, decat cei care au consumat lapte degresat.
Motivul: laptele gras le ofera copiilor o senzatie de satietate pentru o perioada mai mare de timp, mancand mai putin pe parcursul zilei. Laptele degresat nu ii satura pe cei mici, acestia mancand mai mult in timpul zilei.
Medicii sunt de parere ca micutii sub cinci ani au nevoie de energie suplimentara pentru crestere si dezvoltare, de aceea este bine sa consume lapte integral.
Parintii trebuie sa isi obisnuiasca copiii sa bea lapte integral pentru ca ajuta la mentinerea unei greutati normale si dupa cum stiti, este esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte integral

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte degresat

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0