Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Galbenelele, remediu naturist pentru tratarea multor boli

de Alina Ilie la 2016-05-04
Galbenelele, remediu naturist pentru tratarea multor boli
In medicina naturista, galbenelele au fost utilizate pentru a trata conjunctivita, eczemele, gastrita, arsurile solare, negii si leziunile minore, cum ar fi entorsele si ranile.


Galbenelele au fost folosite de secole in scopuri medicinale. Au in compozitia lor uleiuri volatile, carotinoide, flavonoizi, rasina, substante cu puternice efecte antiinflamatoare. In acest sens, au fost utilizate pentru a trata diverse boli de piele, de la acnee si eczeme pana la psoriazis.

Compresele cu flori de galbenele reprezinta un remediu natural pentru tratarea venelor varicoase, a ulcerelor venoase si a muscaturilor de insecte.

Galbenelele au un continut ridicat de flavonoide, substante care actioneaza ca antioxidanti in organism. Acestia au rolul de a proteja celulele organismului de efectele nocive ale radicalilor liberi, care distrug tesuturile si afecteaza functiile vitale.

Consumat cu regularitate, in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate, ceaiul de galbenele ajuta organismul sa lupte cu bacteriile si virusurile, intarind sistemul imunitar.

In medicina traditionala galbenelele mai sunt folosite pentru a trata conjunctivita si alte inflamatii oculare, deoarece reduc roseata.

Specialisti le recomanda si pentru proprietatile antispasmodice, putand fi folosite pentru a calma crampele menstruale.

Pot ajuta la vindecarea ulcerelor. Studii clinice demonstreaza ca datorita proprietatilor antiseptice sunt de mare folos in aceasta problema.

Exista dovezi in tratarea anumitor tipuri de cancer, mai ales daca se folosesc in combinatie cu alte plante, cum ar fi echinaceea.

Intr-un studiu realizat pe un esantion de 250 de femei (care urmau sedinte de radioterapie, dupa o interventie chirurgicala pentru cancer la san), s-a demonstrat ca unguentul de galbenele reduce durerea provocata de radiatii.

Sursa: herbwisdom.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.56 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu naturist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina naturista

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0