Scarlatina incepe brusc, cu febra mare (39-40 °C), dureri in gat si varsaturi. Copilul trebuie izolat de la aparitia primelor semne, inainte de a apare eruptia.
Eruptia apare dupa o scurta perioada de 12-36 de ore de la inceputul bolii si se caracterizeaza prin mici ridicaturi rosii (papule) de dimensiunile unui varf de ac care apar pe torace, abdomen, membre, exceptand fata. Pielea devine aspra la pipait si este congestionata, rosie. In acelasi timp, se produce o roseata in gat. Limba devine rosie, de aspectul zmeurei. Amigdalele se inflameaza, se maresc si uneori se pot acoperi cu depozite alb-galbui de puroi. Inflamarea amigdalelor provoaca marirea ganglionilor gatului. Dupa 6-7 zile, eruptia dispare.

Uneori, insa, scarlatina poate prezenta complicatii, dintre care cele mai importante sunt cele ale rinichilor. Alte complicatii se produc prin extinderea infectiei la ureche sau la ganglioni.
Eruptia rosie se poate confunda uneori cu eruptia altor boli infectioase cum ar fi rujeola si rubeola sau cu pete care apar pe piele la unii copii dupa administrarea unor medicamente.
Izolarea copilului de la primele semne de boala ii fereste pe ceilalti membri ai familiei de imbolnavire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
