Frunzele de salvie dau un plus de savoare preparatelor din carne, in special celor mai grase (carne de porc, de miel sau de vanat). Este recomandata, de asemenea si pentru pregatirea marinatelor.
In trecut, grecii si romanii foloseau salvia pentru a trata bolile mintale si epilepsia.
Despre salvie cercetatorii mai spun ca imbunatateste memoria si stimuleaza productia de hormoni. Actioneaza ca un antibiotic natural, reduce spasmele musculare si previne transpiratia excesiva, noteaza Digherbs.com.
Este de mare ajutor femeilor aflate la menopauza. Astfel, salvia reduce bufeurile si stimuleaza productia de estrogen.
De asemenea, este benefica in cazul tulburarilor digestive, diaree, balonare. Stimuleaza digestia si echilibreaza apetitul, avand calitatea de a impiedica formarea gazelor in intestin.
Cum se prepara ceaiul de salvie?
Ceaiul se face din 2 lingurite de planta uscata la 200 ml apa fierbinte. Se lasa la infuzat 10-15 minute. Ceaiul desfunda nasul, calmeaza tusea si atenueaza durerile in gat.
In plus, specialistii spun ca gargara cu salvie trateaza cu succes durerile in gat, abcesele dentare, stomatitele. Gargara se face de 4-5 ori pe zi.
Compresele cu salvie sunt un remediu excelent pentru entorse, hemoragii, spasme musculare si dureri de spate. Se dezinfecteaza locul afectat cu tinctura de salvie, apoi se aplica o cataplasma cu frunze maruntite de salvie.
Gratie proprietatilor antiseptice, antimicrobiene si antiinflamatoare este de mare ajutor in caz de infectii, inflamatii si iritatii.
Cand este combinata cu rozmarin sau cimbru este perfecta pentru ameliorarea depresiei.
De altfel, aceasta planta are efecte extrem de benefice pentru prevenirea senilitatii. Este un excelent medicament natural pentru revigorarea memoriei, iar studii recente au demonstra ca imbunatateste tonusul psihic, stimuleaza puterea de concentrare, fiind utila persoanelor suprasolicitate intelectual.
Datorita proprietatilor antibacteriene, extractul de salvie este inclus in pastele de dinti.
Mare atentie! Consumata in exces, salvia poate creste bataile inimii si poate provoca confuzie mentala. Cantitatile mari pot duce la convulsii.
Atentie, medicii interzic consumul de salvie in timpul sarcinii deoarece determina contractii uterine. Planta este contraindicata si femeilor care alapteaza deoarece este recunoscuta pentru efectul de oprire a lactatiei.
Utilizati cu precautie daca aveti diabet zaharat, epilepsie sau hipoglicemie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.79
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!