SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este bun jocul imaginativ la copii

De ce este bun jocul imaginativ la copii
Multi parinti se sperie cand copiii lor incep sa se implice in jocul imaginativ si par sa vorbeasca cu personaje invizibile. Este adevarat, poate fi un moment ciudat, insa jocul imaginativ are efecte pozitive asupra copilului.


Uneori copiii scriu semne ciudate in caietul de desenat sau pe carti, spunand apoi ca sunt retete, povesti sau mesaje secrete; sau ca in camera lor este un animal ori monstru.

Intr-o zi, copiii au venit la mine cu palmele facute caus si inchise, spunand "Uite, mami, ce puiuti avem noi aici" dar fara a avea ceva. In lipsa obiectelor adevarate si tocmai pentru a mima raspunsul lor la anumite situatii, copiii inventeaza tot felul de personaje si jocuri. In cazuri de acest gen este important sa nu reactionam rece sau brusc si sa oprim jocul lor; din contra, unii psihologi considera ca asta este o faza foarte importanta din dezvoltarea copiilor.

Copierea lumii adultilor
De cele mai multe ori, jocul imaginativ copiaza lumea reala, lumea adultilor. Exista cate un rol pentru parinti si copii, pentru mama si tata, iar copilul va aranja lucrurile in asa fel incat sa rezolve anumite conflicte pe care le-a simtit in lumea reala si care l-au marcat. Alte subiecte pentru jocul imaginativ pot fi fratii si relatiile dintre ei, dar si rutina de noapte-zi, atunci cand personajele trebuie sa manance, sa se imbrace, sa se culce, sa mearga la gradinita, etc. Daca personajele adulte din jocul imaginativ al copilului sunt mereu ocupate si nervoase, atunci e semn ca asa sunteti perceputi de catre copil; incercati sa va faceti timp mai mult pentru el/ea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre joc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lumea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reala

Cele mai citite articole

Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Calitatea machiajului, a obiectelor sau accesoriilor pe care le purtam ne poate ajuta sa obtinem un ...
Caderea parului este o problema cu care se confrunta multi oameni, indiferent de varsta sau sex. ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016