Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sunteti fumatoare (fumator)? Ati vrea sa renuntati la fumat? Primavara este anotimpul ideal pentru acest lucru!

Sunteti fumatoare (fumator)? Ati vrea sa renuntati la fumat? Primavara este anotimpul ideal pentru acest lucru!
Fumatul contribuie la declansarea a numeroase afectiuni si reprezinta o cauza principala pentru bolile canceroase si pentru cele cardiovasculare. Renuntand la fumat castigati atat ani de viata in plus, cat si, cel mai important, un confort sporit al vietii. A te lasa de fumat presupune, de obicei, un anumit efort (mai mic sau mai ridicat, in functie de gradul de dependenta) de vointa. Daca doriti intr-adevar sa nu mai fumati, puteti renunta oricand, chiar si dupa o perioada indelungata de fumat. Este bine de stiut ca in lunile martie si aprilie “despartirea” de tigari este mai usoara ca in alte perioade ale anului. Care sunt motivele? -    imbunatatirea vremii, cresterea intervalelor de soare si explozia vegetatiei ne ridica tonusul psihic; -    putem, din nou, sa facem (mai multa) miscare in aer liber: sa alergam ori sa ne plimbam cu bicicleta/cu rolele, sa jucam tenis, sa mergem pe jos (in ritm mai alert) prin parc etc. Aceste activitati ii ajuta pe fostii fumatori sa resimta mai putin lipsa fumatului; -    explozia de arome ale florilor primaverii are si ea un rol important in a-i ajuta pe cei care tocmai au renuntat la tigari, parfumul florilor actionand – cel putin partial (la nivel olfactiv) ca un "substitut" al fumului de tigara. In plus, florile pomilor au, in general, un efect foarte bun asupra starii de spirit, jucand rol de calmant, dar si de tonifiant. O actiune puternica in acest sens o au in mod deosebit florile de corcodus; -    riscul de a “lua” cateva kilograme in plus urmare a stoparii fumatului este mai redus acum, cand metabolismul urmeaza si el un trend ascendent (deoarece temperaturile cresc iar “graficul” activitatii fizice arata si el o crestere); -    polenul florilor in combinatie cu fumul de tigara creste semnificativ riscul problemelor respiratorii, al declansarii astmului sau, pentru astmatici, al crizelor de astm. Este important sa stiti ca persoanele alergice la polen au considerabil mai mult de suferit daca si fumeaza. Daca sunteti alergic(a) si tot este mai bine, in aceasta perioada, sa rariti fumatul ori sa “luati o pauza”, de ce sa nu renuntati definitiv la tigari? Spuneti, asadar, NU tigarilor! Profitati de venirea primaverii, deoarece martie si aprilie constituie perioada anului in care este mai usor sa renuntati la fumat. Recomandare: stabiliti-va o data calendaristica si nu o amanati - stiti probabil la fel de bine ca mine ce se intampla, de obicei, daca amanati!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumatul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miscare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tigari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre primavara

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0