Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 alimente pe care sa nu le consumi inainte de a merge cu avionul

8 alimente pe care sa nu le consumi inainte de a merge cu avionul
Ce mananci inainte sa te imbarci poate avea un impact mare asupra felului in care te simti odata ce te ridici in aer (si chiar si dupa ce aterizezi). Scoate-ti deci din meniu aceste produse si evita cosmarul de a ti se face rau si de a fi cea la care se intorc toate privirile. Citeste mai jos sa vezi la ce trebuie sa renunti.


Prajeli si fast-food.
Esti tentata de restaurantele ubicue din aeroporturi? Trebuie sa stii ca digestia este si mai inceata la mii de metri altitudine. Ia in calcul si faptul ca sistemul digestiv si asa se lupta cu procesarea grasimilor saturate. Daca exagerezi in planul dietei, te vei alege cu arsuri si stomac deranjat. Oameni de stiinta au aflat si ca grasimile saturate scad fluxul sangvin, ceea ce iti creste riscul de tromboza venoasa.
Alcool.
Ok, nu este un fel de mancare, dar tot trebuie sa-l eviti. Berea sau vodca tonica te fac sa te inveselesti un pic, dar te si deshidrateaza. Iar aerul din avioane nu este umidificat, ceea ce-i face pe calatori sa devina deshidratati. Pune si alcoolul in hora si, cand vei ateriza, te vei simti oribil. Si nu uita ca alcoolul are un efect accentuat la inaltime!
Legumele crucifere.
Dupa cum am spus, aerul din avion nu este acelasi ca cel de pa pamant. Stiai ca, dupa decolare, presiunea aerului in aeronava scade, ceea ce face ca aerul sa se mareasca cu 30%? Ceea ce duce la mai mult aer inghitit, la balonare, aer in intestin. Minimizeaza efectul stand departe de broccoli, conopida si alte legume crucifere care amplifica balonarea.
Bauturi carbogazoase.
Sucurile si berea ajuta si ele la balonare. Imagineaza-ti bulele pe care le inghiti ca pe niste mici baloane ce ajung in stomac. Acestea se maresc atunci cand se schimba presiunea. Deloc confortabil!
Guma de mestecat fara zahar si bomboane.
Produsele fara zahar pot fi o binecuvantare pentru cei care tin dieta si pentru diabetici, dar, de obicei, contin indulcitori artificiali. Din nefericir, corpul uman nu este proiectat sa proceseze si zaharurile sintetice si asta duce la balonare, gaze si chiar la efecte laxative. Daca nu vrei sa stai tot timpul la toaleta, nu le consuma.
Leguminoase.
Fasolea are o reputatie proasta ca fiind mare producatoare de gaze. Multe tipuri de fasole si alte leguminoase contin in mod natural zaharuri complexe care nu sunt digestibile pot duce la balonare in timpul zborului cu avionul. Crezi ca poti supravietui o zi fara micul-dejun englezesc? Inmoaie oricum boabele de fasole peste noapte pentru a elimina problema cu zaharurile.
Usturoiul.
Sigur, este delicios, dar ramane mirosul in respiratie si in corp. Usturoiul contine sulf care este absorbit in sistemul circulator si plamani. Ceea ce inseamna ca mirosul de usturoi iti iese prin pori (chiar daca te-ai spalat pe dinti).
Apa, cafeaua sau ceaiul pe care le primesti in avion.
Este important sa fii hidratata in timpul zborului, dar mai bine adu-ti apa ta. Se pare ca apa din avion este pastrata in recipiente speciale, dar nu indeplineste toate regulile de siguranta in privinta sanatatii. Poate chiar fi infectata cu E.coli. 

Sursa: http://www.smartertravel.com/

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calatorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre leguminoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balonare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0