Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ananasul - nu doar gustos, ci si sanatos. Beneficii si contraindicatii

de Sunt Fericita la 2017-08-10
Ananasul  - nu doar gustos, ci si sanatos. Beneficii si contraindicatii
In afara glucidelor, ananasul contine bromelaina (enzima digestiva), triptofan (aminoacid care combate stresul), serotonina, betacaroten, vitamine (vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E), saruri minerale (continand potasiu, magneziu, fier, zinc, mangan, calciu, iod, cupru). Continutul in vitamine si minerale al fructului de ananas este destul de scazut, cu exceptia vitaminei C, care se gaseste in cantitati mai mari (intre 30 si 50 mg/100 grame).


Ananasul este valoros pentru sanatate in primul rand prin continutul sau ridicat de bromelaina. Bromelaina are un rol digestiv puternic, de aceea ananasul este recomandat celor care sufera de hipoaciditate. Functia digestiva principala a bromelainei este cea de digestie a proteinelor. Bromelaina are un rol, mai putin important, si in descompunerea grasimilor. Datorita concentratiei mari de bromelaina, fructul de ananas (spre deosebire de alte fructe) poate si este indicat sa fie consumat imediat dupa masa. Bromelaina este si un antiinflamator eficient, consumul de ananas fiind foarte util persoanelor cu inflamatii articulare. Bromelaina previne si combate depunerile de colesterol si tromboza (trombusii sunt cheaguri ce obtureaza vasele sanguine), de aceea ananasul este un bun aliat impotriva bolilor coronariene.

Iata o reteta pentru copii: inghetata de ananas >>

In al doilea rand, valoarea terapeutica a fructului de ananas este data de triptofan si serotonina. Datorita lor ananasul combate eficient depresia, imbunatateste functiile cerebrale si (consumat in timpul zilei) asigura un somn de calitate. (Este bine sa nu il consumati seara, deoarece vitamina C este energizanta iar actiunea digestiva puternica a bromelainei il face contraindicat la ore tarzii cu exceptia situatiei in care consumati ananas imediat dupa o cina bogata). Nu trebuie ignorate nici avantajele date de continutul de vitamina C al ananasului. (Totusi, exista destule surse naturale de vitamina C mai bune si mai practice decat ananasul).

Este ananasul eficient in curele de slabire?

Prin actiunea lui de descompunere a grasimilor si prin cea diuretica (date in special de bromelaina), prin continutul de vitamina C (care revigoreaza metabolismul) si prin efectul antidepresiv, ananasul ajuta cu adevarat in curele de slabire. Trebuie totusi sa mentionez ca ananasul nu este un fruct miraculos in privinta potentialului de a topi grasimile: eficienta sa in acest sens a fost (si este inca) supralicitata.

Stiai ca sucul de ananas este de 5 ori mai eficient decat siropul de tuse?

Are ananasul rol de prevenire a cancerului?

Exista cercetari care afirma acest lucru. In mod cert ananasul contribuie la prevenirea cancerului - datorita rolului in descompunerea grasimilor si prin vitamina C prezenta in fruct (vitamina ce actioneaza si ca antioxidant). Rolul ananasului in reducerea riscului de cancer nu poate, totusi, sa fie unul major.

Contraindicatii ale ananasului

Fructul de ananas este contraindicat in cazul ulcerului si al hiperaciditatii gastrice. Este (consumat crud) un fruct permis, in general, bolnavilor de diabet, cantitatea maxima fiind indicata de diabetolog, in functie de stadiul bolii. Ananasul la conserva nu mai are aproape nicio valoare terapeutica (bromelaina se pierde complet, vitamina C este distrusa total sau in cea mai mare parte).


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 141 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ananas

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ananasul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bromelaina

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0