Exista insa si o veste buna, si anume aceea ca exista o multime de alimente care te ajuta la refacerea florei intestinale. Dupa o cura de antibiotice, restabilirea acestei flore nu este insa un proces simplu. Poate dura peste sase luni de zile pentru a dezvolta iarasi bacterii sanatoase. Proportia dintre bacteriile “bune” si “rele” sau “benefice” si “patogene” trebuie sa fie in proportie de 85% “microbi buni ” si 15% “microbi rai”.
Care sunt cele mai bune probiotice la care poti apela?
Iaurtul: este alimentul probiotic cel mai faimos si unul extrem de recomandat daca iei antibiotice. Laptele este transformat in iaurt prin procesul de fermentare care foloseste bacteriile probiotice vii, precum Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus. Nu toate iaurturile contin bacterii probitice. In general, culturile de probiotice folosite pentru crearea iaurtului raman vii si active si in produsul final, insa pasteurizarea si alte procese folosite pentru prelungirea duratei de valabilitate a iaurtului ar putea omori o parte din bacteriile probiotice sanatoase pentru flora intestinala.
Varza murata: Conform unui studiu din anul 2007, varza murata cruda poate contine 13 tipuri diferite de bacterii probiotice. In functie de zona verzei murate pe care o mananci poti consuma un anumit soi de bacterii sanatoase pentru stomac, care, in schimb, iti vor diversifica flora intestinala.
Usturoiul: contine prebiotice, elementele care ajuta la dezvoltarea, hranirea bacteriilor probiotice. Prebioticele reprezinta carbohidrati non-digerabili care ajuta ca probioticele sa creasca si sa prospere in sistemul digestiv. Prebioticele sunt de fapt “mancarea” probioticelor.
Migdalele: benefice pentru bacteriile din stomac atata timp cat nu sunt preparate in vreun fel, intrucat efectele prebiotice sunt pierdute in momentul in care continutul lor de grasimi a fost inlaturat, ceea ce sugereaza ca bacteriile probitice folosesc numari lipidele din migdale pentru a se dezvolta.
Alimente alcaline: Bacteriile rele se dezvolta intr-un mediu acid, pe cand bacteriile bune prospera in mediul alcalin. Iti poti alcaliniza alimentatia chiar si in timpul administrari antibioticele, mai ales ca acestea sunt puternic acide. Pentru alcalinizarea dietei, citeste aici >>>>>
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!