Alimentele sunt alcaline sau acide, in functie de nivelul de fosfor, magneziu, calciu, potasiu si sulf pe care il au. Trebuie sa stii ca, pentru a fi sanatoasa, este nevoie ca PH-ul organismului tau sa fie optim, caci scaderea nivelului de alcalin din oase si tesuturi afecteaza capacitatea organismului de a se vindeca si de a se detoxifia.
Iata si o lista de alimente bune, alcaline:
1. Radacinoase
Ridichi (albe, negre sau rosii), sfecla, morcovi, napi, hrean si telina.
2. Legume crucifere
Broccoli, salata, varza si conopida.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
3. Verdeturi
Spanacul, varza create si sfecla mangold. Spanacul este totusi cel care iti asigura cea mai mare cantitate de vitamina K dar si o serie de minerale, fibre si antioxidanti ce ajuta la digestie si la vedere.
4. Usturoi
Un puternic aliment alcalin, ofera imunitate, ajuta la scaderea presiunii arteriale, la detoxifiere si lupta impotriva bolilor.
5. Ardeiul paprika
Ardeiul paprika are un continut ridicat de enzime esentiale functiilor endocrine si este unul dintre cele mai alcaline alimente. Este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriale si ofera un supliment de vitamina A care lupta impotriva stresului si a slabiciunii organismului.
6. Lamai
Lamaile raman cel mai alcalin aliment dintre toate. Acestea sunt un bun dezinfectant natural, pot trata rani deschise si au rezultate bune in lupta cu virusul gripal. Lamaile ajuta si la detoxifiere si la energizarea ficatului.
Pentru a putea fi cat mai bine pregatita, iti oferim si o lista a alimentelor acide cel mai des intalnite:
-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga, muraturile (extrem de acide), faina procesata (faina alba, folositi pe cat posibil faina integrala).
Sursa: www.alcalinizare.ro
Sursa foto: www.sxc.hu
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.31
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole