Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta nordica, in topul celor mai eficiente diete de slabire

de Alina Ilie la 2014-09-08
Dieta nordica, in topul celor mai eficiente diete de slabire
O noua dieta se afla in topul preferintelor nutritionsitilor - dieta nordica. Specialistii au realizat studii asupra alimentelor consumate frecvent in tarile nordice si au demonstrat ca dieta lor este la fel de benefica pentru sanatate ca si dieta mediteraneana. Daca va hotarati sa urmati dieta nordica, alimentele pe care le puteti consuma sunt fructele si legumele de sezon, pestele, condimentele, ceaiurile din plante medicinale.


O metoda eficienta prin care putem slabi sanatos, fara sa ne infometam, este dieta nordica sau scandinava. Aceasta cuprinde peste oceanic (hering, somon, cod), lactate, cereale, varza, conopida, broccoli, radacinoase, ulei de rapita si fructe de padure.
Medicii cardiologi danezi au descoperit ca dieta nordica este la fel de benefica pentru sanatate ca si cea din zona mediteraneana.
In tarile din nordul Europei este foarte greu de urmat dieta mediteraneana intrucat este costisitoare, multe alimente fiind importate (climatul rece nefiind potrivit pentru cultivarea fructelor si legumelor mediteraneene).
Acestia au analizat impactul pe care il are dieta scandinava asupra persoanelor care urmeaza un regim de slabit. Noile studii realizate de medicii danezi demonstreaza ca alimentele de sezon reduc tensiunea arteriala si te ajuta sa pierzi in greutate.
Bogata in peste, fructe si legume, dieta nordica este foarte sanatoasa datorita acizilor grasi omega 3 si a substantelor nutritive (vitamine, minerale, antioxidanti). Am alcatuit pentru tine un top al celor mai eficiente si sanatoase diete de slabit>>
Secretul consta in consumarea alimentelor de sezon. Spre deosebire de cele fructele si legumele congelate, cele de sezon sunt mult mai gustoase si au cantitati mai mari de vitamine si minerale.
La studiul condus de doctorul Thomas Meinart Larsen au participat 181 de adulti supraponderali, care au fost rugati sa urmeze una dintre diete. 68 dintre voluntari au urmat o dieta continand alimente consumate in mod obisnuit in Danemarca (multe alimente fiind importate). Ceilalti 113 voluntari au urmat noua dieta nordica, bazata pe alimente de sezon. Toti participantii au fost incurajati sa manance pana la saturatie.
La finalul celor sase luni, rezultatele au aratat ca voluntarii din grupul care a urmat dieta nordica au slabit 4,7 kilograme in medie, comparativ cu doar 1,5 kilograme in cazul celorlalti.
Rezultatele sunt incurajatoare. Voluntarii care au urmat dieta nordica au pierdut de trei ori mai mult in greutate decat danezii care au avut un meniu obisnuit, cu multe produse din carne, pizza si paste.
Nu in ultimul rand, pe langa pierderea in greutate, un beneficiu important este scaderea tensiunii arteriale, reducandu-se astfel numarul deceselor din cauze cardiovasculare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta mediteraneana

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim de slabit

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0