Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice

Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice
Albinele care fac miere culeg nectarul plantelor. Ele evapora umezeala si adauga enzime care schimba compozitia nectarului, de unde si gustul unic al mierii. Cand continutul de apa al mierii este de aproximativ 17%, albinele o stocheaza in celulele stupului. Apoi izoleaza aceste celule cu ceara. Cand albinele au acces la zone mari cu un anumit tip de floare, ele produc miere cu o anumita aroma si culoare (specifice plantei respective).


Poate nu stiai, dar provenienta mierii ii confera acesteia si anumite proprietati particulare:
Mierea extraflorala – provine din nectarul secretat de alte parti ale unor plante (cum ar fi porumbul, secara) sau arbori (mar, nuc, prun, tei, plop, stejar, artar, frasin, measteacan etc.), unde se afla glande nectarifere asemanatoare celor din interiorul florilor. Este o miere mai grea, cu o culoare mai inchisa. Are, pe langa fructoza si glucoza, mai multe zaharuri inferioare ca dextrina, melezitoza si saruri minerale decar mierea florala;
Mierea de conifere (molid si brad) – este o miere rara, randamentul de culegere fiind foarte mic. Are proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, cand este consumata cu fagure, bonhodilatatoare;
Mierea de floarea soarelui – are proprietati tonice la nivel psihic si general, stimuleaza imunitatea fiind si afrodisiaca;
Mierea de salcam – este foarte bogata in fructoza si are proprietati calmante pentru stomac, stimuland cativitatea cardiaca;
Mierea de tei – efect somnifer, calmant, afrodisiac;
Mierea de menta – antitusiva, bpnhodilatatoare, calmanta gastric, analgezica, antispastica, combate balonarea;
Mierea poliflora – daca este recoltata la campie, are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, daca provine din regiunile muntoase inalte, este buna pentru aparatul respirator si nu mai este sedativa, ci tonifianta. Specialistii spun ca, pentru omul sanatos, aceasta miere, cea poliflora adica, este cea mai buna, caci are de toate.
Nu incalzi mierea la peste 40 de grade, caci, in acest fel, se distrug multe dintre enzimele care ii dau valoare, care o ajuta sa nu se altereze, sa fie un bun digestiv. De aceea nu este bine sa consumi miere care a fost tinuta in soare. Nu este toxica, dar are proprietati mult diminuate.
Mierea devine nociva daca este incalzita la peste 100 de grade. Deci, in niciun caz, nu o pune in prajituri pe care sa le bagi in cuptor.
 
Sursa: http://blog.naturissimo.ro/proprietatile-diferitelor-tipuri-de-miere/

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miere

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016