Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1
1) Foloseste un tocator de lemn sau cutit de ceramica pentru tocarea legumelor, astfel incat sa eviti oxidarea lor. Din celasi motiv, este important sa nu le toci marunt (acolo unde se poate). 2) Cand pregatesti maioneza, asigura-te ca amesteci intr-un singur sens, pentru a evita “taierea” ei. 3) Cand pregatesti o mancare de legume, ai grija ca legumele sa-si pastreze culoarea initiala si gustul in urma fierberii; este important ca legumele sa-si pastreze o oarecare “duritate” cand sunt adaugate si sa nu aiba consistenta unei paste. Legumele se pregatesc in asa fel incat sa nu fie distruse vitaminele si sa se pastreze calitatile nutritive.  Fierberea in abur sau coacerea la cuptor sunt ideale pentru prepararea legumelor. Reteta: Ardei umpluti cu legume: ardei grasi, 1 ceapa, 1 morcov, 2 rosii medii, 1 leg patrunjel, ¼ (un sfert) varza, sare, piper, ulei, 1 cescuta orez fiert. Ardeii spalati si curatati se umplu cu legumele tocate marunt, cu orezul si patrunjelul tocat marunt, se sareaza si se condimenteaza. Se tin la cuptor la 140 grade timp de 30 de minute. 4) Adauga sarea la sfarsitul, nu in timpul prepararii mancarii. 5) Cand adaugi sare la mancare, adauga si un “praf” de zahar  pentru a da savoare preparatului. 6) Prajeste in ulei proaspat care nu se degradeaza la temperatura ridicata (ulei de masline de exemplu). 7) Mujdei de usturoi – amestecat cu ulei, cu smantana, cu verdeata, cu miere de albine, cu ardei iute sau cu rosie. 8 ) Uleiul amestecat cu verdeata tocata se foloseste la salate. Sau poti folosi ulei amestecat cu plante aromatice (de exemplu rozmarin, cimbru) pentru prepararea sote-urilor. 9) Amestec pentru fripturi. Inainte de a fi pregatite, este bine sa asezonam friptura cu un amestec de sare, piper, cimbru si, in functie de gusturi, se pot adauga si alte mirodenii. Indicat este ca friptura pe care o pregtim sa fie unsa si cu ulei, pentru fragezire, si sa stea cel putin 6 ore inainte de frigere Autor: Bucatarasul cel Dibaci Restaurant “Bucatarasul cel Dibaci” Bucuresti, Str. Olteni nr.3 (zona Piata Unirii- Piata Sfanta Vineri) www.bucatarasul.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei umpluti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016