SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1
1) Foloseste un tocator de lemn sau cutit de ceramica pentru tocarea legumelor, astfel incat sa eviti oxidarea lor. Din celasi motiv, este important sa nu le toci marunt (acolo unde se poate). 2) Cand pregatesti maioneza, asigura-te ca amesteci intr-un singur sens, pentru a evita “taierea” ei. 3) Cand pregatesti o mancare de legume, ai grija ca legumele sa-si pastreze culoarea initiala si gustul in urma fierberii; este important ca legumele sa-si pastreze o oarecare “duritate” cand sunt adaugate si sa nu aiba consistenta unei paste. Legumele se pregatesc in asa fel incat sa nu fie distruse vitaminele si sa se pastreze calitatile nutritive.  Fierberea in abur sau coacerea la cuptor sunt ideale pentru prepararea legumelor. Reteta: Ardei umpluti cu legume: ardei grasi, 1 ceapa, 1 morcov, 2 rosii medii, 1 leg patrunjel, ¼ (un sfert) varza, sare, piper, ulei, 1 cescuta orez fiert. Ardeii spalati si curatati se umplu cu legumele tocate marunt, cu orezul si patrunjelul tocat marunt, se sareaza si se condimenteaza. Se tin la cuptor la 140 grade timp de 30 de minute. 4) Adauga sarea la sfarsitul, nu in timpul prepararii mancarii. 5) Cand adaugi sare la mancare, adauga si un “praf” de zahar  pentru a da savoare preparatului. 6) Prajeste in ulei proaspat care nu se degradeaza la temperatura ridicata (ulei de masline de exemplu). 7) Mujdei de usturoi – amestecat cu ulei, cu smantana, cu verdeata, cu miere de albine, cu ardei iute sau cu rosie. 8 ) Uleiul amestecat cu verdeata tocata se foloseste la salate. Sau poti folosi ulei amestecat cu plante aromatice (de exemplu rozmarin, cimbru) pentru prepararea sote-urilor. 9) Amestec pentru fripturi. Inainte de a fi pregatite, este bine sa asezonam friptura cu un amestec de sare, piper, cimbru si, in functie de gusturi, se pot adauga si alte mirodenii. Indicat este ca friptura pe care o pregtim sa fie unsa si cu ulei, pentru fragezire, si sa stea cel putin 6 ore inainte de frigere Autor: Bucatarasul cel Dibaci Restaurant “Bucatarasul cel Dibaci” Bucuresti, Str. Olteni nr.3 (zona Piata Unirii- Piata Sfanta Vineri) www.bucatarasul.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei umpluti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016