Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1

Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1
Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1

1) Foloseste un tocator de lemn sau cutit de ceramica pentru tocarea legumelor, astfel incat sa eviti oxidarea lor. Din celasi motiv, este important sa nu le toci marunt (acolo unde se poate). 2) Cand pregatesti maioneza, asigura-te ca amesteci intr-un singur sens, pentru a evita “taierea” ei. 3) Cand pregatesti o mancare de legume, ai grija ca legumele sa-si pastreze culoarea initiala si gustul in urma fierberii; este important ca legumele sa-si pastreze o oarecare “duritate” cand sunt adaugate si sa nu aiba consistenta unei paste. Legumele se pregatesc in asa fel incat sa nu fie distruse vitaminele si sa se pastreze calitatile nutritive.  Fierberea in abur sau coacerea la cuptor sunt ideale pentru prepararea legumelor. Reteta: Ardei umpluti cu legume: ardei grasi, 1 ceapa, 1 morcov, 2 rosii medii, 1 leg patrunjel, ¼ (un sfert) varza, sare, piper, ulei, 1 cescuta orez fiert. Ardeii spalati si curatati se umplu cu legumele tocate marunt, cu orezul si patrunjelul tocat marunt, se sareaza si se condimenteaza. Se tin la cuptor la 140 grade timp de 30 de minute. 4) Adauga sarea la sfarsitul, nu in timpul prepararii mancarii. 5) Cand adaugi sare la mancare, adauga si un “praf” de zahar  pentru a da savoare preparatului. 6) Prajeste in ulei proaspat care nu se degradeaza la temperatura ridicata (ulei de masline de exemplu). 7) Mujdei de usturoi – amestecat cu ulei, cu smantana, cu verdeata, cu miere de albine, cu ardei iute sau cu rosie. 8 ) Uleiul amestecat cu verdeata tocata se foloseste la salate. Sau poti folosi ulei amestecat cu plante aromatice (de exemplu rozmarin, cimbru) pentru prepararea sote-urilor. 9) Amestec pentru fripturi. Inainte de a fi pregatite, este bine sa asezonam friptura cu un amestec de sare, piper, cimbru si, in functie de gusturi, se pot adauga si alte mirodenii. Indicat este ca friptura pe care o pregtim sa fie unsa si cu ulei, pentru fragezire, si sa stea cel putin 6 ore inainte de frigere Autor: Bucatarasul cel Dibaci Restaurant “Bucatarasul cel Dibaci” Bucuresti, Str. Olteni nr.3 (zona Piata Unirii- Piata Sfanta Vineri) www.bucatarasul.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei umpluti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Spune-ne opinia ta despre "Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 7 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Sfaturi practice: Secretele Bucatarasului. Partea 1"

Reva Gropp @ 20-Iun-2011
"We are a bunch of volunteers and starting a new initiative in a community. Your weblog offered us priceless data to work on. You have done a marvellous job!"

Cele mai citite articole

Atunci cand iti alegi parfumul, dincolo de aromele pe care le preferi, trebuie sa tii cont si de ce ...
Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Crezi ca ai dat suficienti bani pe tot felul de medicamente pana acum si te-ai saturat? Exista ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0