Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anticonceptionale: efecte secundare si contraindicatii

Anticonceptionale: efecte secundare si contraindicatii
Pe de o parte, anticonceptionalele protejeaza femeia de aparitia unei sarcini nedorite dar, pe de alta parte, provoaca o serie de efecte secundare care afecteaza sanatatea.


Anticonceptionalele inhiba activitatea normala a ovarelor, slabesc rezistenta oaselor, determina instalarea timpurie a osteoporozei, aparitia problemelor circulatorii si a tulburarilor cardiace grave.
Cresterea in greutate in timpul tratamentului anticonceptional este cel mai obisnuit efect secundar. Asadar, nu pilulele ingrasa in mod direct ci neatentia ta fata de ceea ce mananci. Este indicat sa ai mare grija la dieta. Pilulele anticonceptionale determina reactii adverse in organism. In primele luni de administrare, anticonceptionalele pot provoca contactele sexuale dureroase, varsaturi, greata, balonare, dureri de cap, migrene, sangerari intermenstruale, modificari ale starii psihice, sensibilitatea crescuta la nivelul sanilor, crampele abdominale.
Contraceptivele hormonale cresc riscul de depresie prin influentarea echilibrului general al corpului. Exista medicamente ce interfereaza cu anticonceptionalele. Antibioticele si antiastmaticele scad eficacitatea pastilelor contraceptive.
De retinut! Anticonceptionalele nu se recomanda femeilor care urmeaza un tratament cu antibiotice, au peste 35 de ani si fumeaza. Este strict interzisa utilizarea pilulelor in cazul in care suferi de boli cardiovasculare, diabet, cancer la san.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.64 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre contraindicatii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migrene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anticonceptionale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri de cap

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0