Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factori de risc care contribuie la dezvoltarea bolilor autoimune

de Alina Ilie la 2021-06-02
Factori de risc care contribuie la dezvoltarea bolilor autoimune
De la boala Crohn, boala celiaca sau boala Hashimoto (tiroida cronica), pana la diabetul zaharat de tip 1, este important de stiut care sunt factorii de risc care contribuie la dezvoltarea bolilor autoimune. Simptomele variaza de la o persoana la alta, in functie de tipul bolii. Daca aveti oricare dintre aceste simptome (tulburari digestive si gastrointestinale, anxietate, depresie, infertilitate, libidou scazut, febra, dureri articulare, dureri musculare, slabiciune sau tremur, etc.), consultanti medicul de specialitate.


Care sunt principalii factori care declanseaza bolile autoimune si determina aparitia unor simptome devastatoare asupra organismului?

Gluten

Boala celiaca sau intoleranta la gluten este o afectiune autoimuna declansata de ingestia de gluten (proteina din grau, secara si orz). De asemenea, boala celiaca afecteaza tractul gastrointestinal, sistemul nervos central si sistemul reproducator.

Stres

Stresul afecteaza negativ sistemul imunitar si functionarea glandelor suprarenale. Studiile arata ca stresul cronic este un factor declansator al bolilor autoimune.

Toxine

Mediul in care traim este bombardat cu toxine care erau necunoscute acum 100 de ani. Studiile arata ca acestea joaca un rol cheie in cazul bolile autoimune, in special in cazul tiroiditelor autoimune.

Zahar

Consumul in exces de zahar slabeste sistemul imunitar, ducand la aparitia afectiunilor autoimune.

Ciocolata

Literatura de specialitate arata ca persoanele cu probleme autoimune trebuie sa evite consumul de ciocolata.

Lactate

Cazeina, proteina principala din lapte si alte produse lactate, poate fi un factor declansator pentru inflamatiile din organism.

Sursa: www.mindbodygreen.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli autoimune

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lactate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxine

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0