Si anume, un grup de copii cu varste intre sase si 10 ani a fost testat pentru a stabili daca membri lui sunt introvestiti sau extrovertiti. In prima zi, copiilor li s-aau dat cereale cu lapte de catre adulti. Li s-a dat fie un bol mic, fie unul mare si ei le-au spus adultilot cat lapte si cate cereale vor.
In alta zi, copiii s-au servit singuri. Cantitatea de mancare a fost in mod secret cantarita cu ajutorul unui dispozitiv ascuns sub mese.
Experimentul a descoperit ca, atunci cand au fost serviti de adulti, atat introvertitii, cat si extrovertitii au cerut cu 50% mai multe cereale si mai mult lapte cand au avut in fata un bol mare.
Intre timp, cand copiii s-au servit singuri, cei introvertiti si-au pus cu doar 5% mai mult decat atunci cand au avut un bol mai mare. Pe de alta parte, 33% dintre copiii extrovertiti si-au psu mai mult intr-un vas mai mare.
Cercetatorii spun ca personalitatea extrovertita i-a determinat pe unii copii sa se lase influentati de indicii din mediul inconjurator (marimea bolului, in loc de foame), mai ales cand s-au servit singuri. Totusi, atat copiii introvertiti, cat si cei extrovertiti au cerut mai multa mancare cand adultii au facut onorurile.
Concluzia: pana cand copiii invata care este dimensiunea ueni portii sanatoase, este mai bine ca un adult sa supervizeze cat isi pune in farfurie si sa foloseasca boluri mai mici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!