Si anume, un grup de copii cu varste intre sase si 10 ani a fost testat pentru a stabili daca membri lui sunt introvestiti sau extrovertiti. In prima zi, copiilor li s-aau dat cereale cu lapte de catre adulti. Li s-a dat fie un bol mic, fie unul mare si ei le-au spus adultilot cat lapte si cate cereale vor.
In alta zi, copiii s-au servit singuri. Cantitatea de mancare a fost in mod secret cantarita cu ajutorul unui dispozitiv ascuns sub mese.
Experimentul a descoperit ca, atunci cand au fost serviti de adulti, atat introvertitii, cat si extrovertitii au cerut cu 50% mai multe cereale si mai mult lapte cand au avut in fata un bol mare.
Intre timp, cand copiii s-au servit singuri, cei introvertiti si-au pus cu doar 5% mai mult decat atunci cand au avut un bol mai mare. Pe de alta parte, 33% dintre copiii extrovertiti si-au psu mai mult intr-un vas mai mare.
Cercetatorii spun ca personalitatea extrovertita i-a determinat pe unii copii sa se lase influentati de indicii din mediul inconjurator (marimea bolului, in loc de foame), mai ales cand s-au servit singuri. Totusi, atat copiii introvertiti, cat si cei extrovertiti au cerut mai multa mancare cand adultii au facut onorurile.
Concluzia: pana cand copiii invata care este dimensiunea ueni portii sanatoase, este mai bine ca un adult sa supervizeze cat isi pune in farfurie si sa foloseasca boluri mai mici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!