Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce substante periculoase contin deodorantele roll-on

de Alina Ilie la 2016-08-30
Ce substante periculoase contin deodorantele roll-on
Alegerea unui produs cosmetic sau de ingrijire personala nu mai este un lucru atat de usor de facut, datorita multitudinii de ingrediente de natura chimica folosite la fabricarea acestor produse, dar si aspectelor ce tin de etichetare, coroborate si cu unele lipsuri de natura legislativa. APC Romania isi asuma misiunea sa aduca la cunostinta consumatorilor informatiile necesare utilizarii cosmeticelor si produselor de ingrijire personala.


In acest sens, in perioada 6 iulie - 10 iulie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale 31 de deodorante tip roll-on in vederea analizarii compozitiei chimice a acestora.

Expertii au identificat urmatoarele substante aromatizante care pot provoca iritatii ale pielii, dermatite, migrene, ameteli, tuse violenta, hiperpigmentare: Alpha-isomethyl ionone, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl cinnamate, Benzyl salicylate, Butylphenyl methylpropional, Coumarin, Cinnamyl alcohol, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Isoeugenol, Limonene si  Linalool.

“Din pacate, omul modern este inconjurat de „otravuri cu actiune lenta“, pe care corpul adultilor si, mai ales, al copiilor le absoarbe prin caile respiratorii, prin piele, chiar si prin aparatul digestiv, imbolnavindu-se treptat si, deseori, ireparabil. Prin aceasta campanie, ne propunem sa-i indrumam pe consumatori in vederea realizarii alegerilor potrivite a produselor cosmetice din punct de vedere al continutului in substante chimice, astfel incat sa nu se expuna unor riscuri cu privire la sanatate.

Limbajul in domeniul produselor cosmetice a cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimele decenii ca urmare a aparitiei numeroaselor substante si tehnologii noi. Pentru consumatori, acest limbaj, preluat masiv de comercianti, poate provoca neintelegeri sau chiar confuzii, cu efecte nedorite pentru utilizatori. Alegerea unui deodorant nu este un lucru atat de usor precum pare la prima vedere. In primul rand, trebuie sa avem in vedere cui ii este destinat acest tip de produs, femeile insarcinate si varstnicii fiind consumatorii cei mai vulnerabili la astfel de produse.

Avand in vedere ca in acest tip de produs predomina ingredientele de natura chimica, consumatorii cu probleme de sanatate trebuie sa se informeze in prealabil la medicul dermatolog. Deodorantele ar trebui tratate cu cea mai mare grija, in special de catre Ministerul Sanatatii, care ar trebui sa realizeze controale periodice si testari ale produselor cosmetice. In prezent, agentii economici pot comercializa orice produs cosmetic numai in baza unei notificari adresate Ministerului Sanatatii, care de fapt inseamna doar o luare in evidenta a acestora. Avand in vedere compozitia chimica a unor deodorante, ne exprimam temerea in legatura cu potentialul cancerigen, mutagen sau toxic al unor ingrediente, care creeaza o lipsa de siguranta pentru consumatori. Solicitam in mod public Ministerului Sanatatii sa realizeze o analiza a compozitiei chimice a deodorantelor comercializate in prezent pe piata romaneasca, in vederea interzicerii/retragerii produselor nesigure pentru sanatatea consumatorilor”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu – presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Sursa: APC Romania
Foto: www.actualorganics.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afectiuni

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0