Expertii au identificat urmatoarele substante aromatizante care pot provoca iritatii ale pielii, dermatite, migrene, ameteli, tuse violenta, hiperpigmentare: Alpha-isomethyl ionone, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl cinnamate, Benzyl salicylate, Butylphenyl methylpropional, Coumarin, Cinnamyl alcohol, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Isoeugenol, Limonene si Linalool.
“Din pacate, omul modern este inconjurat de „otravuri cu actiune lenta“, pe care corpul adultilor si, mai ales, al copiilor le absoarbe prin caile respiratorii, prin piele, chiar si prin aparatul digestiv, imbolnavindu-se treptat si, deseori, ireparabil. Prin aceasta campanie, ne propunem sa-i indrumam pe consumatori in vederea realizarii alegerilor potrivite a produselor cosmetice din punct de vedere al continutului in substante chimice, astfel incat sa nu se expuna unor riscuri cu privire la sanatate.
Limbajul in domeniul produselor cosmetice a cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimele decenii ca urmare a aparitiei numeroaselor substante si tehnologii noi. Pentru consumatori, acest limbaj, preluat masiv de comercianti, poate provoca neintelegeri sau chiar confuzii, cu efecte nedorite pentru utilizatori. Alegerea unui deodorant nu este un lucru atat de usor precum pare la prima vedere. In primul rand, trebuie sa avem in vedere cui ii este destinat acest tip de produs, femeile insarcinate si varstnicii fiind consumatorii cei mai vulnerabili la astfel de produse.
Avand in vedere ca in acest tip de produs predomina ingredientele de natura chimica, consumatorii cu probleme de sanatate trebuie sa se informeze in prealabil la medicul dermatolog. Deodorantele ar trebui tratate cu cea mai mare grija, in special de catre Ministerul Sanatatii, care ar trebui sa realizeze controale periodice si testari ale produselor cosmetice. In prezent, agentii economici pot comercializa orice produs cosmetic numai in baza unei notificari adresate Ministerului Sanatatii, care de fapt inseamna doar o luare in evidenta a acestora. Avand in vedere compozitia chimica a unor deodorante, ne exprimam temerea in legatura cu potentialul cancerigen, mutagen sau toxic al unor ingrediente, care creeaza o lipsa de siguranta pentru consumatori. Solicitam in mod public Ministerului Sanatatii sa realizeze o analiza a compozitiei chimice a deodorantelor comercializate in prezent pe piata romaneasca, in vederea interzicerii/retragerii produselor nesigure pentru sanatatea consumatorilor”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu – presedintele Asociatiei Pro Consumatori.
Sursa: APC Romania
Foto: www.actualorganics.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
