Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Aditivii care se folosesc pentru innegrirea maslinelor. Atentie, pot cauza cancer gastric!

Aditivii care se folosesc pentru innegrirea maslinelor. Atentie, pot cauza cancer gastric!
Aditivii care se folosesc pentru innegrirea maslinelor. Atentie, pot cauza cancer gastric!

Consumul de masline innegrite artificial creste riscul aparitiei cancerului gastric. La aceasta concluzie au ajuns expertii Asociatia Pro Consumatori (APC) dupa ce au analizat 20 de sortimente de masline comercializate in sistem vrac sau ambalate in recipiente din sticla sau tabla.


Faptul ca acestea sunt innegrite nu se cunoaste de catre multi consumatori. Motivul este lipsa de transparenta in etichetarea produselor.

Asadar, in cele 20 de produse analizate au fost identificate 9 tipuri de aditivi alimentari, dupa cum urmeaza: acid citric, acid lactic, acid ascorbic, alginat de sodiu, glutamat de sodiu, lactat feros, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu si gluconatul feros.

Dintre acesti aditivi, doi contribuie la innegrirea artificiala a maslinelor:

E579 - gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care in combinatie cu oxigenul, declanseaza reactia de oxidare in urma careia maslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoaca eroziuni la nivelul mucoasei esofagului si stomacului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Memorator Gramatica


Acest memorator este o brosura carte de buzunar format 9 x 13 cm care concentreaza notiuni esentiale de gramatica Este asadar un produs tiparit de mici dimensiuni care prezinta informatie scolara sintetizata intr-un mod clar logic coerent si mai ales usor de retinut Avantajele memoratorului pentru copilul dvs 1  Comprima...

Oferta Speciala
valabila 48h


E585 - lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, avand acelasi rol tehnologic si aceleasi reactii adverse ca ale gluconatului feros.

Nutritionistul Dumitru Balan spune ca din studiul de specialitate intitulat „Iron and cancer” aflam ca excesul de fier este legat de procesul oxidarii celulare, cat si de cel al cresterii celulor tumorale. In plus, cantitatile mari de fier din organism stimuleaza dezvoltarea bacteriilor patogene din intestin si virusurile, acesta fiind motivul pentru care maslinele murate in otet nu sunt benefice pentru sanatatea noastra.

In schimb, putem consuma cu incredere masline verzi sau masline negre netratate, zbarcite in mod natural (conservate prin sarare).

„Denumirea sub care se vinde acest tip de produs trebuie sa ofere consumatorului informatia de baza necesara alegerii in cunostinta de cauza. Piata acestui tip de produs este formata dintr-o cantitate consistenta de masline colorate artificial, aproximativ 40% din cantitatea de masline comercializate in tara noastra. Acest fapt se datoreaza necunoasterii de catre consumator a acestui tip de fruct exotic, dar si a preferintelor de consum fata de maslinele negre.

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Avand in vedere acest aspect, recomand consumatorilor sa consume masline negre netratate, zbarcite in mod natural, in copac, si care sunt obtinute din fructe recoltate la maturitate completa, conservate numai prin sarare.

Sarea este ingredientul care se regaseste in exces in acest produs, la unele sortimente continutul de sare per 100 grame produs depaseste si cu 40% necesarul zilnic de sare din dieta unui adult. Din pacate, etichetarea maslinelor comercializate in sistem vrac nu ofera si informatii referitoare la cantitatea de sare din produsele aflate la vanzare.” spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.
  



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masline negre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masline verzi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer gastric

Spune-ne opinia ta despre "Aditivii care se folosesc pentru innegrirea maslinelor. Atentie, pot cauza cancer gastric!"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 + 7 =

Cele mai citite articole

Asociatia Presei Straine de la Hollywood (HFPA) a anuntat nominalizarile pentru cea de-a 76-a ...
Se apropie sarbatorile si mai este foarte putin timp pana cand ne vom bucura de preparatele special ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sigur bunica stia ce-s alea oregano si chimen :
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0