Studiile realizate recent au aratat ca alicina ajuta la inhibarea tumorilor. Alicina este un compus care se regaseste in usturoi, ceapa si praz. Consumate regulat, acestea stopeaza cancerul de prostata si de stomac.
Alte studii au constatat, de asemenea, ca populatia din tarile cu un consum ridicat de usturoi (cum sunt China, Japonia, Franta) are un risc redus de a suferi de cancer de stomac, de colon, pancreas si esofagian.
2. Evita excesul de proteine
In urma cu o suta de ani, John Beard, un medic scotian, a descoperit ca pancreatina reprezinta principalul mod de aparare al organismului impotriva proliferarii celulelor tumorale. Astfel, pentru a combate in mod eficient cancerul, redu consumul de alimente bogate in proteine.
3. Consuma alimente bogate in vitamina A si carotenoizi
Dovezile sugereaza ca exista o relatie inversa intre riscul de cancer si consumul de alimente bogate in vitamina A si carotenoizi. Carotenoizii sunt pigmenti care dau fructelor si legumelor culoarea specifica.
Cei mai puternici carotenoizi sunt betacarotenul, licopenul, luteina si zeaxantina. Efectul protector al acestor nutrienti s-a dovedit a fi deosebit de puternic pentru cancerul pulmonar, gastrointestinal, de pancreas, prostata, piele.
4. Redu aportul de grasime animala
Un aport crescut de grasimi animale a fost asociat cu un risc crescut de cancer. Un compus special, care pare sa joace un rol major in acest context este acidul arahidonic, gasit in principal in carnea rosie grasa. S-a demonstrat ca acest acid gras omega-6 stimuleaza cresterea cancerului si faciliteaza raspandirea acestuia in corp, iar unele dovezi sugereaza ca distruge sistemul imunitar.
In contrast, acizii grasi omega-3, gasiti in pestele gras precum somonul si macroul si in alte cateva alimente, inclusiv seminte de in si nuci, sunt considerati a avea un efect protector impotriva cancerului. Cu toate acestea, este intelept sa se limiteze aportul total de grasimi la aproximativ 10% din aportul caloric total , deoarece toate grasimile alimentare stimuleaza productia de bila, care la randul sau creste nivelurile de acid apocholic si acid litocolic in intestine, ambii avand proprietati cancerigene.
5. Consuma o multime de alimente bogate in quercetina
Quercetina este un bioflavonoid care are proprietati anti-cancer, anti-fungice, anti-bacteriene si anti-inflamatorii si care este concentrat in ceapa rosie si galbena. Conform unui studiu, o jumatate de ceapa pe zi poate reduce riscul de cancer la stomac cu 50%. In plus fata de ceapa galbena si ceapa rosie, surse bune mai sunt merele, leusteanul, broccoli, strugurii rosii, ciresele, citricele si fructele de padure.
6. Creste aportul de vitamina C si vitamina E
Vitaminele C si E sunt antioxidanti puternici care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi cauzatori de cancer. In plus, vitamina C si vitamina E poate inhiba formarea de nitrozamine, substante cu potential cancerigen. Cu toate acestea, impactul vitaminei C asupra formarii de nitrozamine poate fi relevant numai daca nu exista grasimi in stomac.
7. Include in dieta alimente bogate in zinc
Zincul este un mineral vital pentru producerea de mai mult de 200 de enzime esentiale in organism, una dintre ele fiind superoxid dismutaza (SOD). SOD este un important antioxidant care ajuta la protejarea organismului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi. In plus, zincul ajuta sistemul imunitar sa distruga celulele anormale.
Sursa: www.healwithfood.org
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.63
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!