Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iarba de grau. Beneficii pentru sanatate si modalitati de cultivare

Iarba de grau. Beneficii pentru sanatate si modalitati de cultivare
In ultimul timp se vorbeste din ce in ce mai mult despre iarba de grau ca despre un aliment minune. Aceasta a devenit atat de cunoscuta pentru ca este foarte bogata in substante nutritive precum clorofila, vitamine, aminoacizi, dar si pentru ca este atat de usor de cultivat si consumat. Iata ce beneficii pentru sanatate are iarba de grau si cum se poate cultiva acasa...


Iarba de grau contine clorofila, aminoacizi, vitamine si enzime care aduc mii de beneficii organismului. Tocmai din acest motiv, sucul din iarba de grau a fost supranumit lichidul de aur; se pare ca o singura portie de suc de iarba de grau contine echivalentul de vitamine din 200 g salata sau kale.
Datorita continutului sau ridicat de clorofila, iarba de grau are un puternic efect alcalin asupra organismului si ajuta in detoxifierea corpului.
Iarba de grau poate fi crescuta si acasa, aceasta fiind o varianta mult mai economica. Pentru cultivare, se pot folosi seminte curate, netratate cu pesticide sau ierbicide, care se gasesc de cumparat fie din surse sigure, fie la magazinele specializate in comercializarea produselor naturiste. In afara de seminte, mai e nevoie de niste tavite sau sisteme speciale in care acestea sa incolteasca si sa creasca.
Ca toate plantele verzi bogate in clorofila, iarba de grau contine si foarte mult oxigen, devenind o sursa bogata de energie.
Iarba de grau este superioara altor plante verzi deoarece are mai mult de 100 de elemente nutritive necesare omului; dintre acestea, enumeram numai proteinele (o cantitate mai mare decat cea din broccoli sau spanac), vitamina E, B12 si C, beta-caroten, fosfor, magneziu, calciu, fier si potasiu.
Cunoscuta pentru faptul ca imbunatateste digestia, iarba de grau se digera in numai 1 minut.
Iarba de grau nu contine gluten.
Desi exista si suplimente asa-zise naturale care contin iarba de grau, modul ideal de a o consuma este sub forma de suc. Ideal, sucul din iarba de grau se bea dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun; astfel, toate substantele nutritive au timp sa fie absorbite de organism.
Pentru cei care vor sa incerce o cura de detoxifiere cu iarba de grau, se stie ca aceasta poate avea si efecte secundare temporare precum dureri de cap sau balonare (semne ale unui organism care trece printr-o cura de detoxifiere). Altfel, sucul din iarba de grau da foarte multa energie si nu are alte efecte secundare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0