Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce punem in cosul de cumparaturi pentru a lupta cu cortizolul

Ce punem in cosul de cumparaturi pentru a lupta cu cortizolul
Stii deja ca stresul produce probleme de sanatate. Cand experimentezi stresul, reactia naturala a corpului este sa elimine hormonul numit cortizol. In doze mici, acesta nu este daunator sanatatii. Dar, in stresul cronic, nivelurile ridicate de cortizol pe o perioada mai mare de timp afecteaza somnul, starea de spirit si memoria si poate duce chiar la obezitate abdominala.


Din fericire, poti lupta cu asta! Iti propunem o lista de cumparaturi in care intra alimente de reducere a colesterolului.
1. Spanac: magneziul din acest aliment ajuta la echilibrarea productiei de cortizol din corp. Incearca sa faci o salata de spanac cu portocale, pentru ca fierul se asimileaza mai repede in prezenta vitaminei C. Ce zici si de un pumn de nuci?
2. Fasole si orz: phosphatidylserina este o fosfolipida localizata in membrana celulara care ajuta la contrarea efectelor adverse ale cortizolului. Aceste alimente te vor ajuta sa-ti calmezi nervii si sa-ti imbunatatesti somnul.
3. Citrice: cand stresul te doboara, incearca sa inlocuiesti gustarile bogate in carbohidrati cu citrice. Cercetarile arata ca produsele bogate in vitamina C (portocale, kiwi etc.) ajuta la incetinirea productiei de cortizol. Sugestie: fa o salata din portocala, avocado si un pic de ulei de masline. Acest combo te ajuta la reducerea inflamatiilor si la scaderea depozitelor de grasime abdominala. Adauga un pic de carne de pui la gratar si iata cum vei fi satula multa vreme.
4. Acizi grasi omega-3: toata lumea stie cat de benefici sunt acizii grasi omega-3. studiile arata ca nu numai ca lupta cu inflamatiile, dar ajuta la reducerea nivelurilor de cortizol si a stresului perceput. Daca nu-ti place ideea de a lua medicamente sau suplimente, mananca sardine, macrou, seminte de in si nuci in dieta zilnica. 
5. Sfantul busuoic: aceasta planta aromatica face parte din familia adaptogenelor care ajuta la reducerea productiei de hormoni ai stresului.
6. Zincul: studiile arata ca zincul ajuta la inhibarea secretiei de cortizol. Lupta cu stresul introducand in dieta suficiente surse de zinc. Fasole, linte sau fructe de mare: care iti face cu ochiul?
7. Ciocolata neagra: nu trebuie sa treci impasibila pe langa culoarul cu dulciuri. Cumpara-ti ciocolata neagra, caci antioxidantii prezenti in mod natural in ea te ajuta sa scazi inflamatia si sa incetinesti productia de cortizol. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.53 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cortizol

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0