Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ipoteza stiintifica: Ce animale vor domina in viitor pamantul

Ipoteza stiintifica: Ce animale vor domina in viitor pamantul
Daca nu iti plac sobolanii, ai face bine sa te obisnuiesti cu, caci se vor face din ce in ce mai mari si vor ocupa "ecospatiul" disponibil, crede dr. Jan Zalasiewicz de la Catedra de Geologie a Universitatii din Leicester, citat de Science Daily. Multe mamifere vor disparea, nu si aceste rozatoare, cel mai bun exemplu de specie pe care noi am ajutat-o sa se raspandeasca in lume, spune cercetatorul britanic.


Sobolanii traiesc in prezent cam peste tot in lume. Odata ajunsi intr-un loc, au fost impsoibil de eradicat, intrand imediat in competitie pentru resurse cu alte specii native.
„Prin urmare”, spune britanicul, „ecospatiul (totalitatea niselor ecologice) a ramas gol, iar sobolanii au sanse mari de a ocupa mare parte a lui, in viitorul la scara geologica”.
Daca ocupa spatiul altor specii ce vor disparea, sobolanii vor suferi, cu siguranta, si modificari evolutive. Cel mai probabil se prevede aparitia gigantismului. Se prea poate sa ajunga la fel de mari precum capibara, o specie sud-americana de rozator care ajunge si la 1 metru lungime si o greutate medie de 50 de kg (desi poate despai si 80 de kg).
Daca scenariul vi se pare putin plauzibil, ganditi-va la Cretacic, epoca dinozaurilor, cand mamiferele erau mici tocmai din cauza ca dinozaurii consumau mare parte din resurse. Odata disparuti, mamiferele au avut spatiu de diversificare si de crestere.
Reintorcandu-ne la sobolani, fiecare insula pe care sunt acestia prezenti este acum un laborator evolutiv. Cu alte cuvinte, aceste rozatoare pot evolua diferit in functie de zona. Am putea avea, in aceste conditii, sobolani mici sau uriasi, sobolani lenti, sobolani feroce si chiar solobani acvatici. Iar regula se poate aplica si in cazul altor animale, cum ar  fi cele domestice, iepuri, capre etc.

Sursa: Science Daily

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sobolani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viitor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dinozauri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rozatoare

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0