Colorantii alimentari pe baza de petrol sunt responsabili pentru multe probleme de comportament la copii, alergii si posibil si cancer.
Aceste suspiciuni dateaza inca din 1960, cand alergologul american Ben Feingold a observat ca starea de sanatate a pacientilor sai se imbunatatea semnificativ dupa ce renuntau sa mai consume hrana ce continea coloranti alimentari. Deoarece nu existau inca suficiente studii care sa ii sustina parerea, teoria doctorului Feingold a fost uitata.
Povestea acestor coloranti alimentari incepe acum doua secole, cand companiile care fabricau dulciuri, sucuri sau alimente au inceput sa ii foloseasca pentru a imbunatati aspectul produselor lor. Inca de prin anii 1880 au inceput sa fie folositi o serie de compusi letali precum sulfatul de cupru sau arsenicul, iar pana in 1900, colorantii artificiali facuti din gudron de huila devenisera deja o obisnuinta.
Cazurile de copii intoxicati si testele pe rozatoare (care au dus la aparitia unor tumori) au tras semnalul de alarma. Astfel s-a inceput testarea unor coloranti aliementari si sute dintre acestia au fost interzisi, inclusiv violet nr.1 si red nr.2; multi altii se afla pe lista celor asupra carora planeaza suspiciuni. In prezent, noua coloranti pe baza de petrol au fost testati si au primit aprobarea de a fi folositi in alimente.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!