Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna

de Alina Ilie la 2014-09-25
Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna
Nucile maruntite se potrivesc foarte bine cu scortisoara si perele moi iar rezultatul este delicios. pentru aceasta reteta se pot folosi si alte fructe, cum ar fi merele. Prajitura merge de minune cu o cafea!


Cand am facut pentru prima data aceasta prajitura cu pere, prietenii mei au fost placut impresionati. Nucile maruntite in combinatie cu scortisoara si perele moi ii ofera un gust deosebit. Este un desert de toamna nemaipomenit de bun!
Dulci si parfumate, perele au foarte multi nutrienti si putine calorii. Din pere se pot face compoturi, dulceturi si sucuri.
Pe langa faptul ca sunt delicioase, perele sunt o sursa excelenta de vitamina C, de care organismul nostru are atat nevoie!
Perele regleaza digestia si sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului, chiar si a cancerului!
Pentru ca au un continut ridicat de fibre, joaca un rol important in mentinerea glicemiei la limite normale. Trebuie sa precizam ca au rol esential in mentinerea unei digestii corespunzatoare, regland tranzitul intestinal si protejand colonul.
Revenind la reteta, iata care sunt ingredientele pentru prajitura cu pere:
- 300 g faina;
- 150 g zahar;
- 50 ml ulei;
- 300 ml lapte;
- 5 pere coapte;
- 100 g miez de nuca;
- 1 praf de copt;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- 1 lingurita de scortisoara.
Cum se prepara prajitura cu pere:
Intr-un bol incapator amestecam bine zaharul, zaharul vanilar cu uleiul si laptele, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam bine cu telul pana obtinem un aluat dens. Incorporam nucile tocate marunt, scortisoara si perele curatate de coaja si taiate felii subtiri. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Introducem prajitura in cuptorul incins pentru 45 de minute pana se rumeneste. Pentru a verifica daca s-a copt facem proba cu scobitoarea.
O servim pudrata cu zahar farin.
Pofta buna!

Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016