Daca tineti post si nu mai stiti ce sa gatiti pentru a avea si desert in casa, atunci venim in sprijinul dumneavoastra cu o propunere care sa satisfaca orice gusturi din gospodaria pe care o administrati. Usor de facut si cu un gust delicios, baclavaua de post poate fi solutia perfecta pentru o prajitura care impartita intre prieteni sau familie, va aduce doar zambete si laude bucatarului.
Si o puteti face oricand, nu doar atunci cand este post!
Va trebuie sa trageti o fuga pana in piata si pana la magazin pentru a va procura ingredientele necesare realizarii acestui desert special si gustos. Veti avea nevoie de 1 pachet de foi de placinta, 200 de grame de zahar, 150 de grame de nuca macinata, 150 de grame de margarina vegetala si scortisoara pentru continutul blatului. Pentur crema sau sirop veti avea nevoie de 250 ml de apa, 200 de grame de zahar, o lingura de miere de albine si esenta de vanilie.
Pregatiti tava de copt ungand-o cu putina margarina vegetala, astfel veti evita arderea prajiturii dumneavoastra. In timp ce lasati tava pregatita pentru a fi introdusa in cuptor, amestecati zaharul cu nuca si scortisoara. Puteti inlocui zaharul cu sevie, daca vreti sa evitati o valoare calorica prea mare. Gustul nu va fi foarte diferit, insa valorile nutritionale se vor schimba. Adaugati apoi in tava sase foi de placinta, pe care va trebui sa le ungeti cu margarina vegetala. In mod uniform, aplicati amestecul de nuca, dupa care mai puneti inca patru foi unse cu margarina. Adaugati amestecul de nuca ramas si deasupra adaugati foile de placinta ramase.
Introduceti produsul obtinut in cuptor si lasati-l acolo pana se rumeneste frumos. Intre timp pregatiti siropul prin topirea zaharului in apa, in prima instanta. Lasati-l sa se racoreasca si apoi adaugati mierea, scortisoara si esenta de vanilie. Siropul racit va trebui apoi adaugat peste prajitura calda scoasa din cuptor. Din pacate, n-o veti putea consuma imediat, intrucat pentru o consistenta sanatoasa va trebui s-o lasati peste noapte in frigider.
Si o puteti face oricand, nu doar atunci cand este post!
Va trebuie sa trageti o fuga pana in piata si pana la magazin pentru a va procura ingredientele necesare realizarii acestui desert special si gustos. Veti avea nevoie de 1 pachet de foi de placinta, 200 de grame de zahar, 150 de grame de nuca macinata, 150 de grame de margarina vegetala si scortisoara pentru continutul blatului. Pentur crema sau sirop veti avea nevoie de 250 ml de apa, 200 de grame de zahar, o lingura de miere de albine si esenta de vanilie.
Pregatiti tava de copt ungand-o cu putina margarina vegetala, astfel veti evita arderea prajiturii dumneavoastra. In timp ce lasati tava pregatita pentru a fi introdusa in cuptor, amestecati zaharul cu nuca si scortisoara. Puteti inlocui zaharul cu sevie, daca vreti sa evitati o valoare calorica prea mare. Gustul nu va fi foarte diferit, insa valorile nutritionale se vor schimba. Adaugati apoi in tava sase foi de placinta, pe care va trebui sa le ungeti cu margarina vegetala. In mod uniform, aplicati amestecul de nuca, dupa care mai puneti inca patru foi unse cu margarina. Adaugati amestecul de nuca ramas si deasupra adaugati foile de placinta ramase.
Introduceti produsul obtinut in cuptor si lasati-l acolo pana se rumeneste frumos. Intre timp pregatiti siropul prin topirea zaharului in apa, in prima instanta. Lasati-l sa se racoreasca si apoi adaugati mierea, scortisoara si esenta de vanilie. Siropul racit va trebui apoi adaugat peste prajitura calda scoasa din cuptor. Din pacate, n-o veti putea consuma imediat, intrucat pentru o consistenta sanatoasa va trebui s-o lasati peste noapte in frigider.
Cateva lucruri de retinut despre baclava
Este un desert foarte dulce, pe baza de miere, popular in zonele de sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia, si in zonele apropiate, fiind recunoscut ca un desert specific turcesc. Baclavaua se intalneste in Arabia, Iran, Caucaz, Afghanistan si Asia Centrala.
Desi inceputurile acestui desert sunt incerte, cel mai probabil a fost creat pentru prima data in bucataria imperiala a Palatului Topkapi. Alte teorii sustin ca baclavaua ar proveni din Asiria, fiind conceput in Mesopotamia, fiind mentionata intr-o carte de bucate.
De asemenea, o reteta veche de baclava se gaseste intr-o carte de bucate scrisa in 1330 sub dinastia Yuan.
In Turcia, orasul Gaziantep e faimos pentru baclavaua sa, desi se pare ca aceasta reteta a ajuns aici din Damasc abia in 1871. In 2008, turcii au patentat denumirea de „Antep Baklava”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!