Truc: Pentru ca sosul sa nu aibe cocoloase folositi un tel, dati focul mic la aragaz si nu uitati sa amestecati continuu. Daca sosul este prea gros se poate subtia prin adaos de lapte.
Multe gospodine fac greseala de a stinge focul la cateva minute dupa ce au pus laptele si faina si au constatat ca sosul s-a ingrosat. Bucatarii sustin ca sosul trebuie fiert cel putin 15-20 de minute, in caz contrar, nu va avea un gust placut.
Ingrediente:
- 100 g unt;
- 2 linguri cu faina;
- 500 ml lapte fierbinte;
- sare si piper alb macinat;
- 1 lingurita de nucsoara macinata (optional).
Cum se prepara sosul Bechamel:
Intr-o tigaie se topeste untul la foc mic, apoi se adauga faina treptat si se amesteca continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce se incorporeaza faina, se adauga laptele fierbinte putin cate putin si se amesteca din nou pana se ingroasa sosul. Cu o mana turnati laptele treptat iar cu cealalta amestecati bine cu telul. Este foarte important ca laptele sa fie cald sau fierbinte pentru a preveni aparitia cocoloaselor.
Lasati sosul la foc mic inca 20 minute. La final, dupa ce ati stins focul, asezonati cu sare, piper si adaugati nucsoara pentru a da un plus de gust preparatului.
Pentru a testa daca sosul este gata, introduceti o lingura in cratita si trasati o dunga cu degetul pe spatele ei. Sosul trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai subtiri si sa acopere bine spatele lingurii. Daca dunga ramane bine delimitata atunci e gatit corect.
Sosul Bechamel poate fi servit cald alaturi de peste, carne sau legume. Se poate pastra in frigider timp de 2 zile.
Sursa foto: pinterest.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.17
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!