Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se prepara sosul Bechamel

de Alina Ilie la 2014-06-30
Cum se prepara sosul Bechamel
Sosul Bechamel a fost inventat de catre un nobil francez numit Louis de Bechamel si a devenit cunoscut in intrega lume datorita gustului delicios pe care il ofera preparatelor culinare. Va prezentam mai jos ingredientele necesare pentru aceasta reteta!


Celebrul sos Bechamel (cunoscut si sub denumirea de sos alb) se prepara foarte usor si are la baza 3 ingrediente: unt, lapte si faina.
Truc: Pentru ca sosul sa nu aibe cocoloase folositi un tel, dati focul mic la aragaz si nu uitati sa amestecati continuu. Daca sosul este prea gros se poate subtia prin adaos de lapte.
Multe gospodine fac greseala de a stinge focul la cateva minute dupa ce au pus laptele si faina si au constatat ca sosul s-a ingrosat. Bucatarii sustin ca sosul trebuie fiert cel putin 15-20 de minute, in caz contrar, nu va avea un gust placut.
Ingrediente:
- 100 g unt;
- 2 linguri cu faina;
- 500 ml lapte fierbinte;
- sare si piper alb macinat;
- 1 lingurita de nucsoara macinata (optional).
Cum se prepara sosul Bechamel:
Intr-o tigaie se topeste untul la foc mic, apoi se adauga faina treptat si se amesteca continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce se incorporeaza faina, se adauga laptele fierbinte putin cate putin si se amesteca din nou pana se ingroasa sosul. Cu o mana turnati laptele treptat iar cu cealalta amestecati bine cu telul. Este foarte important ca laptele sa fie cald sau fierbinte pentru a preveni aparitia cocoloaselor.
Lasati sosul la foc mic inca 20 minute. La final, dupa ce ati stins focul, asezonati cu sare, piper si adaugati nucsoara pentru a da un plus de gust preparatului.
Pentru a testa daca sosul este gata, introduceti o lingura in cratita si trasati o dunga cu degetul pe spatele ei. Sosul trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai subtiri si sa acopere bine spatele lingurii. Daca dunga ramane bine delimitata atunci e gatit corect.
Sosul Bechamel poate fi servit cald alaturi de peste, carne sau legume. Se poate pastra in frigider timp de 2 zile.

Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sos alb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre faina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016