Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bolile cardiovasculare si dieta

Bolile cardiovasculare si dieta
Bolile cardiovasculare afecteaza 1 din 3 romani, fiind principala cauza de deces in tara noastra si in lume. Principalii factori care conduc la imbolnavirea inimii si a arterelor sunt alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, stresul si factorii genetici, primul loc fiind ocupat de alimentatie. Care sunt principiile alimentare sanatoase pentru protejarea inimii? 1) Limitarea consumului de sare. Acest lucru contribuie la reducerea si stabilizarea tensiunii arteriale. 2) Reducerea consumului de dulciuri si grasimi saturate. Zaharul si grasimile animale (mai putin cele de peste) sunt principalii responsabili de nivelul ridicat al colesterolului rau si de degradarea sanatatii vaselor sanguine. 3) Aportul de calorii trebuie sa asigure o greutate normala. Persoanele supraponderale sau obeze care au probleme cardiovasculare este indicat sa slabeasca sub indrumarea medicului, greutatea in exces fiind un factor care agraveaza aceste probleme de sanatate. Slabirea in cazul cardiacilor trebuie realizata lent, fara bruscarea organismului. 4) Alcoolul nu trebuie eliminat de catre cei cu probleme cardiovasculare, dimpotriva, in cantitati mici el este benefic. O persoana de greutate medie nu trebuie sa depaseasca un pahar de vin pe zi sau echivalent (vinul este cel mai indicat).  Spre deosebire de alcool, tutunul trebuie eliminat de catre cei cu astfel de afectiuni. 5) La baza alimentatiei vor sta legumele proaspete si fructele, urmate de cerealele integrale (paine neagra/ integrala, paste integrale etc.) si legumele boabe (fasole, linte, soia boabe, mazare). 6) Alimentele grase din dieta care protejeaza sistemul cardiovascular sunt nucile, uleiul extravirgin de masline, pestele gras, soia boabe, semintele crude de dovleac si floarea-soarelui. Grasimile care trebuie evitate sunt cele din carne (mai putin peste) si din lactate. 7) Sursele cele mai indicate de proteine sunt carnea de peste, de pui si carnea slaba de vita, soia boabe, lintea, branza dulce de vaci si urda. 8) Prajiturile si ciocolata trebuie inlocuite intr-o proportie cat mai mare cu fructe si miere (plafarul este sursa din care aveti cele mai mari sanse sa va luati miere “curata”). Atunci cand nu puteti renunta la ciocolata, este preferabil sa alegeti ciocolata amara. Aceasta va fi consumata in cantitati mici pe vreme caniculara. Fructele cele mai indicate pentru sanatatea inimii sunt bananele, strugurii, ciresele, caisele si fructele de padure. 9) Legumele campioane pentru dieta cardiacilor, dar si a celor preocupati de prevenirea bolilor cardiovasculare, sunt rosiile, ceapa, conopida si usturoiul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bolile cardiovasculare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legumele

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0