Galuste cu prune fara cartofi
Cu siguranta iti aduci si acum aminte de gustul delicios al galustilor cu prune pe care le mancai in copilarie facute de bunica. Era cea mai simpla metoda de a face ceva dulce, fara prea multe ingrediente scumpe. Iata cum sa faci si astazi reteta bunicii de galuste cu prune si ii surprinzi chiar si pe cei mai pretentiosi de la masa!
Pana acum eram obisnuiti cu galustele cu prune facute cu un aluat pe baza de cartofi, insa daca din diferite motive nu consumi cartofi, atunci iti recomandam o alta reteta ideala pentru tine!
Ingrediente: 500 de gr de faina, 500 ml de apa, 5 linguri de ulei, 2 oua, 400 sau 500 de grame de prune, in functie de cate galuste vrei, 150 gr de pesmet, 50 gr de unt, un pliculet de zahar vanilat si zahar tos. un praf de sare, scortisoara daca vrei.
Mod de preparare. Pune apa la fiert in care adaugi praful de sare si lingurile de ulei. Le pastrezi pe foc, iar in momentul in care apa da in clocot, adaugi faina si mesteci cu lingura de lemn pana se formeaza un aluat tocmai bun de framantat.
Lasi compozitia sa se raceasca si pregatesti prunele. Le speli bine si le indepartezi samburii din interior. Dupa ce le-ai desfacut in jumatate, poti adauga deasupra putina scortisoara, daca vrei, dar si zahar.
Urmatorul pas este sa spargi cele doua oua si sa le pui peste aluat impreuna cu zaharul vanilat si cu doua trei linguri de zahar tos. Le amesteci pe toate cu lingura de lemn, apoi framanti cu mainile tot aluatul. In momentul in care aluatul este gata, acesta nu se va mai lipi de degete.
Ruleaza aluatul astfel incat sa arate ca o rulada si taie bucatele mici din ele, atat cat vrei sa arate o galusca. Intinde fiecare bucatica din aluat cu mana si pune in ea cate jumatate de pruna, dupa care acoper-o bine.
Pune apa la fier, apoi adauga galustele facute cu prune la fiert. In momentul in care observi ca se ridica la suprafata, le scoti cu paleta si le pui pe farfurie.
Dupa asta, pregatesti si cumpozitia cu pesmet. Topesti untul, adaugi pesmetul si putin zahar si scortisoara, daca iti place. Dupa ce ai scos din apa galustele cu prune, le treci prin compozitia cu pesmet, putin cat sa prinda culoare si le scoti pe o farfurie sa se raceasca.
Asta este tot. Va dorim pofta buna!
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.92
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!