Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta pentru galuste cu prune - simpla si rapida

de Viorica Ghinea la 2019-11-06
Reteta pentru galuste cu prune - simpla si rapida
Daca te gandesti cu ce dulce sa ii mai surprinzi pe mofturosii din familie, astazi iti recomandam o reteta de galuste cu prune fara cartofi pe care sa o prepare rapid acasa in acest weekend!


Galuste cu prune fara cartofi

Cu siguranta iti aduci si acum aminte de gustul delicios al galustilor cu prune pe care le mancai in copilarie facute de bunica. Era cea mai simpla metoda de a face ceva dulce, fara prea multe ingrediente scumpe. Iata cum sa faci si astazi reteta bunicii de galuste cu prune si ii surprinzi chiar si pe cei mai pretentiosi de la masa!
 
Pana acum eram obisnuiti cu galustele cu prune facute cu un aluat pe baza de cartofi, insa daca din diferite motive nu consumi cartofi, atunci iti recomandam o alta reteta ideala pentru tine!
 
Ingrediente: 500 de gr de faina, 500 ml de apa, 5 linguri de ulei, 2 oua, 400 sau 500 de grame de prune, in functie de cate galuste vrei, 150 gr de pesmet, 50 gr de unt, un pliculet de zahar vanilat si zahar tos. un praf de sare, scortisoara daca vrei.
 
Mod de preparare. Pune apa la fiert in care adaugi praful de sare si lingurile de ulei. Le pastrezi pe foc, iar in momentul in care apa da in clocot, adaugi faina si mesteci cu lingura de lemn pana se formeaza un aluat tocmai bun de framantat. 
 
Lasi compozitia sa se raceasca si pregatesti prunele. Le speli bine si le indepartezi samburii din interior. Dupa ce le-ai desfacut in jumatate, poti adauga deasupra putina scortisoara, daca vrei, dar si zahar. 
 
Urmatorul pas este sa spargi cele doua oua si sa le pui peste aluat impreuna cu zaharul vanilat si cu doua trei linguri de zahar tos. Le amesteci pe toate cu lingura de lemn, apoi framanti cu mainile tot aluatul. In momentul in care aluatul este gata, acesta nu se va mai lipi de degete. 
 
Ruleaza aluatul astfel incat sa arate ca o rulada si taie bucatele mici din ele, atat cat vrei sa arate o galusca. Intinde fiecare bucatica din aluat cu mana si pune in ea cate jumatate de pruna, dupa care acoper-o bine.
 
Pune apa la fier, apoi adauga galustele facute cu prune la fiert. In momentul in care observi ca se ridica la suprafata, le scoti cu paleta si le pui pe farfurie.
 
Dupa asta, pregatesti si cumpozitia cu pesmet. Topesti untul, adaugi pesmetul si putin zahar si scortisoara, daca iti place. Dupa ce ai scos din apa galustele cu prune, le treci prin compozitia cu pesmet, putin cat sa prinda culoare si le scoti pe o farfurie sa se raceasca. 
Asta este tot. Va dorim pofta buna!

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016