Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Urmasii celor cu dementa pot dezvolta boala mai devreme

de Sunt Fericita la 2019-10-28
Urmasii celor cu dementa pot dezvolta boala mai devreme
Un studiu arata ca urmasii celor care au suferit de dementa pot dezvolta boala mult mai devreme.


Un nou studiu releva faptul ca persoanele ale caror parinti au suferit de dementa, pot sa dezvolte ei insisi afectiunea cu pana la 6 ani mai devreme. Acest lucru a fost studiat cu atentie la Facultatea de Medicina a Universitatii Washington din St. Louis, SUA.
 
Cu ajutorul inregistrarilor medicale si a interviurilor cu participanti si prieteni ori membri de familiei ai acestora, cercetatorii au determinat varsta la debutul dementei pentru fiecare participant in parte si parintele sau parintii acestuia.
 
Persoanele care avusesera un parinte cu dementa au dezvoltat simptome, in medie, cu 6,1 ani mai devreme decat mamele sau tatii lor. In cazul in care ambii parinti fusesera diagnosticati cu dementa, boala s-a instalat, in medie, cu 13 ani mai devreme in comparatie cu varsta parintilor lor la diagnostic.
 
"In zilele noastre, exista o tendinta in scadere de a pune confuzia si uitarea pe seama imbatranirii", a explicat autorul principal al studiului, Gregory Day, profesor asistent de neurologie si cercetator la ADRC.
 
"In special persoanele care au fost martore la declinul parintilor lor (diagnosticati) cu boala Alzheimer sunt mai putin inclinate sa respinga aceste ingrijorari. Cel mai interesant e faptul ca persoanele cu doi parinti cu dementa au dezvoltat boala mult mai devreme decat cele cu un singur parinte (cu Alzheimer). Acest lucru sugereaza ca este vorba despre mai mult decat o schimbare a criteriilor de diagnosticare sau a atitudinilor sociale", a adaugat el.
 
In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat un set considerabil de factori de risc cunoscuti pentru boala Alzheimer. Ei au studiat factori ereditari, cum ar fi etnia, rasa, mutatiile genetice si sexul parintilor care au manifestat boala. De asemenea, s-au luat in considerare nivelul de educatie, indicele de masa corporala, prezenta diabetului, a bolile cardiovasculare sau a hipertensiunii, nivelul de colesterol din sange, depresia, fumatul, consumul excesiv de alcool si istoricul leziunilor cerebrale traumatice.
 
Toti factorii la un loc au reprezentat doar 29% din variabilitate, ceea ce inseamna ca cea mai mare parte din ceea ce influenteaza varsta aparitiei dementei ramane de identificat. In mod neasteptat, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au fost diagnosticate cu boala Alzheimer mai devreme sau mai in tarziu in viata in comparatie cu parintii lor prezentau un risc mai mare de a avea anumite mutatii in genele asociate Alzheimer, desi nu este clar ce efect au aceste mutatii. "Acesti oameni sunt foarte interesanti. Nu stim de ce simptomele lor au debutat mai devreme sau mai tarziu decat era de asteptat", a declarat Day.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dementa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alzheimer

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0