Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O reteta savuroasa: Tarta cu spanac si branza

O reteta savuroasa: Tarta cu spanac si branza
Spanacul ofera o multime de beneficii sanatatii: intareste imunitatea organismului, incetineste imbatranirea creierului si este benefic pentru sistemul osos. Contine luteina care previne atacurile de cord si curata arterele de grasimi. Iata o reteta foarte savuroasa cu spanac si branza de vaci!


Frunzele verzi de spanac contin foarte multi nutrienti si le poti consuma in omleta, in salate, tarte sau chiar in sucuri de legume. Spanacul este bogat in luteina si are proprietati anti-imbatranire.
Este o sursa excelenta de fier, de aceea ar fi bine sa nu lipseasca din alimentatia zilnica.
Va propun astazi o reteta de tarta cu spanac si branza care se prepara foarte usor si este foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 200 g branza de vaci;
- 7 linguri de lapte;
- 7 linguri ulei;
- un praf de sare;
- 350 g faina;
- un praf de copt.
Umplutura:
- 250 g branza de vaci;
- 3 oua;
- 3 linguri smantana;
- 3 legaturi de spanac;
- sare si piper.
Tarta cu spanac si branza - modalitate de preparare
1. Pentru inceput se pregateste aluatul. Branza de vaci se amesteca cu laptele, uleiul si sarea si se incorporeaza treptat faina (amestecata inainte cu praf de copt). Se framanta bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini.
Aluatul se lasa intr-un vas acoperit pana creste iar intre timp te poti ocupa de umplutura.
2. Spanacul se spala bine, se curata si se pune la fiert, apoi se toaca marunt.
3. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu ouale si smantana, apoi se adauga spancul, sarea si piperul.
Se amesteca bine toate ingredientele pentru umplutura pana se omogenizeaza compozitia.
4. Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se toarna crema de spanac si branza peste aluat.
Tarta se introduce in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.
Tarta cu spanac si branza se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Iata si alte retete cu spanac foarte gustoase, care te-ar putea interesa:
- supa crema de spanac
- rulada cu spanac
- salata de spanac

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0