Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O reteta savuroasa: Tarta cu spanac si branza

O reteta savuroasa: Tarta cu spanac si branza
Spanacul ofera o multime de beneficii sanatatii: intareste imunitatea organismului, incetineste imbatranirea creierului si este benefic pentru sistemul osos. Contine luteina care previne atacurile de cord si curata arterele de grasimi. Iata o reteta foarte savuroasa cu spanac si branza de vaci!


Frunzele verzi de spanac contin foarte multi nutrienti si le poti consuma in omleta, in salate, tarte sau chiar in sucuri de legume. Spanacul este bogat in luteina si are proprietati anti-imbatranire.
Este o sursa excelenta de fier, de aceea ar fi bine sa nu lipseasca din alimentatia zilnica.
Va propun astazi o reteta de tarta cu spanac si branza care se prepara foarte usor si este foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 200 g branza de vaci;
- 7 linguri de lapte;
- 7 linguri ulei;
- un praf de sare;
- 350 g faina;
- un praf de copt.
Umplutura:
- 250 g branza de vaci;
- 3 oua;
- 3 linguri smantana;
- 3 legaturi de spanac;
- sare si piper.
Tarta cu spanac si branza - modalitate de preparare
1. Pentru inceput se pregateste aluatul. Branza de vaci se amesteca cu laptele, uleiul si sarea si se incorporeaza treptat faina (amestecata inainte cu praf de copt). Se framanta bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini.
Aluatul se lasa intr-un vas acoperit pana creste iar intre timp te poti ocupa de umplutura.
2. Spanacul se spala bine, se curata si se pune la fiert, apoi se toaca marunt.
3. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu ouale si smantana, apoi se adauga spancul, sarea si piperul.
Se amesteca bine toate ingredientele pentru umplutura pana se omogenizeaza compozitia.
4. Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se toarna crema de spanac si branza peste aluat.
Tarta se introduce in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.
Tarta cu spanac si branza se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Iata si alte retete cu spanac foarte gustoase, care te-ar putea interesa:
- supa crema de spanac
- rulada cu spanac
- salata de spanac

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Calatorii culinare 101 de retete secrete accesibile oricarui bucatar amator


Impresioneaza-ti membrii familiei si prietenii cu niste mancaruri pur si simplu DELICIOASE gatite de mana ta Cartea "Calatorii culinare" iti prezinta 101 de retete secrete ale unor mancaruri savuroase perfect accesibile oricarui bucatar amator 101 mancaruri cum nu ai mancat in viata ta Singura reactie posibila dupa ce le vei degusta...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Cele mai citite articole

Spre deosebire de metabolismul accelerat al unei persoane cu tiroida hiperactiva, metabolismul ...
Din ce in ce mai multi oameni descopera ca au intoleranta la lactoza. De aceea e important sa stim ...
Bucurestiul este un oras cu o istorie interesanta si multe povesti ce merita stiute. Povestea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Gateste sanatos: Top 5 retete Bio
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0