Echipa australiana din cadrul Institutului de Cercetare Menzies a monitorizat peste 1.400 de barbati si femei, cu varste intre 26 si 36 de ani, vreme de cinci ani.participantii au tinut un jurnal alimentar care monitoriza consumul de peste, fructe de mare, creveti si midii. La sfarsit, s-a facut comparatie intre dieta si sanatatea mentala ale diferitelor persoane.
Chiar daca exista factori de risc (fumat, consum de alcool, lipsa miscarii, educatia, locul de munca), raportul ramane puternic invers proportional intre consumul de peste si incidenta depresiei.
„Fiecare oportie de peste introdusa in meniul saptamanal duce la reducerea cu 6% a riscului de depresie in perioada imediat urmatoare”, spune studiul.
Aceasta descrestere a riscului de depresie urca pana la 25% daca se consuma de peste doua ori peste pe saptamana.
Ceea ce este foarte bine de stiut, avand in vedere ca femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie, mai ales intre 16 si 42 de ani, din cauza nevoii de a jongla permanent intre munca si familie. Si nu este de glumit cu aceasta afectiune, fiindca ea este unul dintre factorii de prezicere a Alzheimer-ului sau a Parkinson-ului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI
Solutii practice 100 eficiente pentru nota maxima la examenul de TITULARIZARE INVATATORI Subiecte REZOLVATE in conformitate cu NOUA programa M E C Va prezentam Pachetul de Teste pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar format din doua culegeri 1 Culegerea de Teste rezolvate pentru reusita la examenul de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sursa: Daily Mail
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole