Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sansele de a concepe un copil scad aproape la jumatate daca esti fumatoare

Sansele de a concepe un copil scad aproape la jumatate daca esti fumatoare
Sansele de concepere a unui copil scad cu 10-40% pentru femeile care fumeaza intre 5 si 9 tigari pe zi, se arata intr-un comunicat de presa al Centrului National pentru Renuntare la Fumat. Femeile care fumeaza mai mult de 10 tigari pe zi si care urmeaza o procedura de fertilizare in vitro au sanse de succes de doar 15%, fata de cele nefumatoare, cu sanse de 23%.


Conform ultimului studiu publicat de Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii, peste 55% dintre femeile fumatoare au intre 15 si 34 de ani, adica sunt la varsta fertila.

Totodata, unul din patru decese cauzate de sindromul mortii subite la copil este atribuit fumatului in timpul sarcinii.

'Organismul femeilor este mai afectat decat cel al barbatilor de expunerea la nicotina, iar capacitatea femeilor de a procrea este in topul functiilor afectate negativ. Scaderea nivelului de estrogeni cauzata de fumat este responsabila de instalarea precoce a menopauzei la femeile fumatoare. Fumatoarele care ajung la 20 de tigari pe zi, cu cel putin 15-20 de ani de istoric al fumatului, pot experimenta deopotriva amenoree secundara si instalarea precoce a menopauzei. Mai mult, femeile care fumeaza vor ramane insarcinate mai greu. Motivul este acela ca pe langa afectarea vasculara, care scade sansele de implantare a oului in uter, fumatul scade si nivelul hormonului sexual necesar producerii ovulatiei. Astfel, la fumatoare, sansele de concepere naturala a unui copil scad cu 10-40%', a declarat dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului National "Stop Fumat", citata in comunicat.

Pentru o fumatoare, dorinta de a ramane insarcinata poate insemna mai multa asteptare. Un studiu realizat in Danemarca si care a implicat 11.000 de femei a demonstrat ca femeile care fumeaza intre 5 si 9 tigari pe zi aveau de 1,8 ori mai multe sanse sa astepte conceperea unui copil o perioada mai mare de 12 luni decat nefumatoarele.

Programul National Stop Fumat (www.stopfumat.eu), un program al Ministerului Sanatatii, a luat fiinta in urma cu cinci ani si este coordonat de Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta'. Programul, sustinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici si psihologi prezenti la nivel local in peste 20 de orase din Romania, isi propune sa le ofere persoanelor care fumeaza platforma unui tratament complet (consiliere psihologica si tratament medicamentos) conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii si care se aplica in toate tarile civilizate ale lumii.

Programul National "Stop Fumat" include consiliere privind renuntarea la fumat, linia telefonica cu apel gratuit (cunoscuta sub numele de Tel Verde) si accesul la medicamente gratuite.

Pentru a intra in program, pacientii trebuie sa sune la Tel Verde: 0800 878 673 (apelabil gratuit doar din Romtelecom) sau la 021 3356920, sa acceseze pagina de internet a programului (www.stopfumat.eu) pentru a afla unde se afla cel mai apropiat medic specialist sau sa intre pe contul de Facebook http://www.facebook.com/stopfumat.eu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumatoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanse

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0