Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fumatul prosteste? Studiul Whitehall arata ca fumatul duce la declinul capacitatilor mentale

Fumatul prosteste? Studiul Whitehall arata ca fumatul duce la declinul capacitatilor mentale
Fumatul ar duce la un declin mental mai rapid la barbati decat la femei odata cu imbatranirea, arata un studiu publicat luni de revista americana Archives of General Psychiatry. Nu sunt clare motivele acestei diferente, insa una din explicatii ar putea fi faptul ca barbatii fumeaza in general mai mult decat femeile. Fumatul este recunoscut tot mai mult ca un factor de risc de dementa la persoanele in varsta, afirma Severine Sabia de la University College din Londra, principalul autor al studiului.


Numarul de cazuri de dementa din lume, estimat la 36 de milioane in 2010, continua sa creasca in ritm rapid, specialistii asteptandu-se la dublarea lui din 20 in 20 de ani , mentioneaza autorii studiului, care au desfasurat cercetarile pe un grup de functionari britanici. Cercetatorii au analizat legatura dintre numarul anilor de fumat si alterarea capacitatilor mentale in perioada de tranzitie de la varsta medie la batranete.

Studiul numit 'Whitehall's-a desfasurat pe 5.099 barbati si 2.137 femei, varsta lor medie la momentul primei evaluari a capacitatilor mentale fiind de 56 de ani.

Oamenii de stiinta au analizat datele in functie de sase criterii, pentru a determina gradul de tabagism pe 25 de ani, si au folosit trei factori de masurare a capacitatilor mentale timp de zece ani. Ei au ajuns la patru concluzii cheie, printre care faptul ca fumatorii inregistreaza o alterare mai rapida a facultatilor mentale decat fumatoarele. Cei care au continuat sa fumeze in perioada de observatie au avut rezultate proaste la toate testele. Barbatii care au incetat sa fumeze in cei zece ani dinaintea primelor teste prezentau inca un risc crescut de declin intelectual, indeosebi in privinta diferitelor functii complexe, necesare pentru a atinge un scop. In schimb, fostii fumatori care au renuntat la tigari in tinerete n-au prezentat un declin mai mare al facultatilor mentale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre capacitati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mentale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre declin

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0