Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te mentii in forma in timpul sarcinii: 4 sfaturi

de Sunt Fericita la 2021-04-29
Cum sa te mentii in forma in timpul sarcinii: 4 sfaturi
Nu este usor sa stii cum te mentii in forma in sarcina. Greata de dimineata si oboseala din primul trimestru, apoi durerile de spate si celelalte schimbari ale corpului ingreueneaza activitatea fizica si alegerile nutritionale corecte. Totusi, mentinerea unor obiceiuri sanatoase in timpul sarcinii are multe beneficii, de la usurarea nasterii la revenirea mai rapida la forma initiala. Si bebelusul beneficiaza de pe urma unui stil de viata sanatos, iar acest lucru se va vedea si pe termen lung.


Chiar daca pare ca ai nevoie de o disciplina de fier pentru a pastra obiceiuri bune, exista anumite tactici care te ajuta. Descopera in continuare 4 sfaturi care te vor ajuta sa te mentii in forma in perioada sarcinii.

1. Analizeaza-ti dieta pentru a intelege de ce poftesti la unele alimente

 

Cum te mentii in forma in sarcina depinde si de ce mananci. Poftele din timpul sarcinii sunt reale si intense, dupa cum poate confirma orice femeie insarcinata. Desi unele pofte nu pot fi explicate, uneori acestea indica nevoia de anumiti nutrienti. Analizarea dietei din punct de vedere al nutrientilor iti poate indica de ce poftesti constant la anumite alimente. 

 

Atunci cand simti nevoia sa mananci cartofi prajiti este posibil ca organismul sa ceara un aport mai ridicat de carbohidrati. Pofta de burgeri poate ascunde un deficit de fier sau proteine, care se gasesc in carnea rosie. In momentul in care intelegi care ar putea fi nevoile organismului pe care ti le indica pofta, poti inlocui alimentele nesanatoase cu unele sanatoase. De exemplu, poti gati peste, fasole sau carne de pasare pentru a oferi corpului aportul necesar de proteine. 

2. Elibereaza-ti mintea pentru un somn mai bun

 

Pentru a invata cum te mentii in forma in sarcina este necesar sa inveti sa lasi la o parte stresul si emotiile negative si sa te odihnesti corespunzator. Sarcina este un adevarat rollercoaster emotional, mai ales daca urmeaza sa nasti prima oara. Grija fata de dezvoltarea fatului, surplusul de atentie pe care il primesti, intrebarile legate de felul in care iti vei creste copilul iti pot afecta starea emotionala si, implicit, somnul. Pentru a evita o astfel de situatie, mediteaza, fa miscare si stabileste o rutina care sa includa activitati care te relaxeaza, in special inainte de culcare. Astfel, tu si bebelusul veti avea odihna atat de necesara amandurora.

3. Fa miscare

 

Nu putem vorbi despre cum te mentii in forma in sarcina fara sa luam in calcul activitatile fizice. Acestea pot fi diverse, de la inot la plimbari scurte sau exercitii usoare de gimnastica. Chiar daca in unele zile sari peste miscare din diverse cauze, nu face din asta un obicei. Pentru a-ti fi mai usor sa te motivezi, poti face activitati fizice alaturi de partenerul tau. Echipeaza-te adecvat, cumpara-i si lui o pereche de incaltaminte Adidas NMD de pe footshop.ro si faceti miscare! Evita insa sporturile care presupun riscul de cadere, ca escalada, ciclismul sau schiul. De asemenea, evita altitudinile mari. Ca regula de baza, asculta-ti corpul si tine minte ca faci sport pentru sanatate, nu pentru recorduri.   

4. Limiteaza consumul de zahar

 

Zaharul este obiectul poftei pentru multe gravide, insa consumul acestuia in timpul sarcinii este asociat cu scaderea memoriei si a coeficientului de inteligenta al copilului. O metoda simpla de a scadea consumul de dulciuri este cumpararea unor pachete mai mici sau inlocuirea acestora cu fructe. Daca nu poti renunta complet la zahar, cel mai bine este sa-ti formezi o rutina care sa presupuna doar o portie mica de dulciuri.

 

Cum te mentii in forma in sarcina depinde de dieta pe care o adopti, de odihna, de miscare si de consumul de zahar. Urmeaza sfaturile pe care ti le-am prezentat si vei putea mentine un stil de viata activ si sanatos. Nu uita sa implici si partenerul in parcursul sarcinii tale, inclusiv in programul de activitati fizice. Cauta-i sneakersi la moda pe footshop.ro si faceti cat mai multa miscare. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
    Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0