Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Targul de Carte Gaudeamus 2011: Top 3 edituri si cea mai dorita carte, dupa votul publicului

Targul de Carte Gaudeamus 2011: Top 3 edituri si cea mai dorita carte, dupa votul publicului
Humanitas, Rao si Nemira s-au numarat printre editurile premiate la Targul de Carte Gaudeamus 2011, in cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, in ultima zi a evenimentului editorial. Organizatorii targului au realizat un Top 3 al celor mai iubite edituri, premiile fiind acordate in urma voturilor publicului participant la eveniment: pe primul loc in acest top s-a situat Humanitas, editura urmata, in ordine, de Rao si Nemira. Premiul pentru "cea mai ravnita carte a targului" a revenit volumului "Raspuns criticilor mei si neprietenilor lui Negru Voda", de Neagu Djuvara.


Premiul "Educatia" a revenit Academiei de Studii Economice din Bucuresti, iar premiul de excelenta - Editurii Vinea (pentru implicarea in proiecte editoriale de promovare a literaturii romane la nivel international).

Premiul pentru traducere, care de anul acesta poarta numele Antoanetei Ralian, i-a fost acordat lui Dinu Flamand, pentru traducerea din limba portugheza a "Operei Poetice" a lui Fernando Pessoa.

Trofeele presei, acordate tot prin votul publicului, s-au impartit astfel: la sectiunea "presa scrisa", a fost premiat cotidianul Evenimentul Zilei, la sectiunea "TV" - TVR, la sectiunea "radio" - Radio Guerrilla, la sectiunea "agentii de presa" - Agerpres. Premiul sectiunii "online" nu a fost acordat anul acesta.

Au mai primit distinctii speciale: Catedra de limba si literatura italiana din cadrul Facultatii de limbi si literaturi straine a Universitatii Bucuresti, Editura Vecchi Editore din Italia, fotograful francez Jean Marc Godès, Asociatia culturala "Amicii lui Pavese", Asociatia Pro-Italica, Liceul teoretic "Dante Alighieri" si Colegiul National "Ion Neculce" din Bucuresti si Colegiul National "George Baritiu" din Cluj-Napoca.

Premiul "Miss Lectura" i-a fost acordat Gabrielei Contu, de la Facultatea de Litere din Bucuresti.

Editia de anul acesta a Targului de Carte Gaudeamus s-a desfasurat intre 23 si 27 noiembrie, in Pavilionul Central al complexului Romexpo din Capitala.

Intr-un spatiu expozitional de 14.000 de metri patrati, peste 400 de expozanti reprezentativi pentru industria cartii din Romania si din strainatate au oferit publicului un adevarat maraton de noutati editoriale si de evenimente culturale.

Potrivit organizatorilor, la Gaudeamus au avut loc peste 650 de lansari si prezentari de carte, dezbateri si mese rotunde, expozitii, intalniri cu scriitori si oameni de cultura atat din Romania, cat si din mediul international.

Italia a fost tara invitata de onoare la Gaudeamus 2011. In contextul special al celebrarii a 150 de ani de la unirea Italiei, targul a sarbatorit, timp de cinci zile, limba si cultura italiana la Bucuresti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bucuresti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre premiul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre targ

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 2011

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0