1. Alcoolul nu te face sa te incalzesti. Ci, de fapt, scade temperatura corpului si creste riscul hipotermiei, prevenind tremuraturile care sunt un mod natural al corpului de a se incalzi. Motivul pentru care te simti incalzita cand bei alcool este ca vasele de sange se dilata si trimit sangele cald dinspre centrul organismului spre periferie, spre piele adica. Efectul este doar temporar si scade semnificativ abilitatea corpului de a lupta cu frigul.
2. Te poti insa incalzi mancand turta dulce. Ghimbirul din aceasta este un suplimenta natural folosit de secole bune pentru a combate raceala, raul de transport si alte probleme de stomac. Un studiu efectuat pe sobolani arata ca ghimbirul, folosit chiar si numai ca ingerdient, creste temperatura corpului. Stiai insa ca orezul brun (si alti carbohidrati complecsi) te ajuta si ele sa te incalzesti? Asta pentru ca este mai greu digerabil.
3. Senzatia de frig este in mintea ta.
Calugarii tibetani practica o forma rara de meditatie cunoscuta sub numele de g-tummo despre care se crede ca poate controla „energia interioara”, marind temperatura corpului dupa placul inimii.
4. Singuratatea poate cobori temperatura corpului. Nu este nicio distractie sa fii ignorat, dupa cum poate atesta oricine a trecut prin scoala generala. Insa o echipa de cercetatori de la Universitatea din Toronto spune ca lipsa contactului social are efecte fizice. Cu alte cuvinte, te face sa-ti fie frig.
5. Bauturile fierbinti iti scad temperatura corpului. Cand bei ceva cald, receptorii nervosi de pe limba atrag atentia restului corpului ca ceva fierbinte intra in organism si trebuie sa incepi sa transpiri. Transpiratia se evapora si hainele iti devin umede, ceea ce nu te ajuta deloc. Pe de alta parte, daca bei ceva rece, te incalzesti, caci vasele de sange ti se contracta.
6. Nu racesti din cauza frigului. Expunerea la temperaturi joase nu te face in sine sa racesti. Se pare ca, statistic si stiintific vorbind, racesc mai mult cei care petrec mai mult timp in interior, fapt care le permite germenilor sa ajunga mai usor de la o persoana la alta. Iar frigul slabeste sistemul imunitar suficient de tare incat sa le permita virusilor sa puna stapanire pe organism.
7. Albul este cea mai calduroasa culoare. Negrul absoarbe caldura de la soare si albul o reflecta, dar ideea impamantenita ca albul trebuie purtat vara si negrul iarna trebuie regandita. Functia albului de reflector se aplica si la caldura corpului, inseamnand ca blocheaza caldura naturala langa corp in hainele ceva mai largi, cum ar fi o jacheta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!