Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Rush University Medical Centre din Chicago, persoanele care consuma alimente bogate in antioxidanti au un risc cu 53% mai mic de a dezvolta maladia Alzheimer. Antioxidantii au rolul de a proteja celulele nervoase, imbunatatind memoria si capacitatea de a invata.
Iata un top 7 al alimentelor care incetinesc procesul de degradare al creierului:
1. legume cu frunze verzi;
2. nuci;
3. fructe de padure;
4. leguminoase (fasole, naut);
5. cereale integrale;
6. peste;
7. carne de pui.
Mai mult decat atat, plimbarile de trei ori saptamana reduc considerabil riscul de declansare a maladiei, anunta oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge. Exercitiile fizice practicate cu regularitate oxigeneaza creierul.
Top 7 alimente care afecteaza sanatatea creierului:
1. carne rosie;
2. margarina;
3. produse de patiserie;
4. dulciuri;
5. alimente prajite;
6. alimente de tip fast-food;
7. mezeluri.
Foto: http://www.freegreatpicture.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
