Este cunoscuta in popor sub numele de jales, salbie, salet.
Ceai de salvie - beneficii
Planta aromata, este intrebuintata in medicina naturista si gastronomie. Frunzele de salvie dau un plus de savoare preparatelor din carne, in special celor mai grase (carnea de porc, de miel sau de vanat). Este recomandata, de asemenea si pentru pregatirea marinatelor.Planta este folosita in industria cosmetica, pentru prepararea cremelor, a sapunurilor si a sampoanelor. Datorita proprietatilor antimicotice si antibacteriene, extractul de salvie este inclus in pastele de dinti.
Majoritatea substantelor active se gasesc in frunze si sunt reprezentate de uleiuri volatile continand: cineol, terpene, substante estrogene, principii amare, dar si vitaminele A, B1, C, precum si minerale precum potasiu, calciu, magneziu, cupru.
Amelioreaza durerile menstruale
Pe de alta parte, specialistii confirma ca poate regla ciclul menstrual, avand o actiune benefica si in cazul tulburarilor provocate de menopauza. Contra acestor probleme tinctura de salvie este un adevarat elixir, rarind aparitia bufeurilor.
Pentru a scapa de durerile menstruale nu mai apela la analgezice, opteaza pentru o cana de ceai de salvie.
Cum se prepara ceaiul de salvie: se adauga o linugurita de planta macinata si uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, se strecoara si se bea neindulcit. Se consuma zilnic 2 cani.
Scapa de durerea in gat cu ceai de salvie
Ceaiul are proprietati antimicrobiene si este un bun tratament pentru raceala, gripa, tuse, dureri de gat. Substantele din compozitia frunzelor de salvie reduc febra, scad secretiile bronsice si calmeaza durerile musculare specifice gripei.
Planta mai poate fi folosita si pentru abcese dentare, infectii ale gingiilor si rani bucale.
Curata si vindeca ranile
Datorita proprietatilor antiseptice poate curata si vindeca rapid ranile. Compresele cu ceai de salvie te feresc de infectii.
Detoxifiaza-te cu ceai de salvie
Are un efect extraordinar in eliminarea toxinelor din organism. Este un aliat de nadejde impotriva kilogramelor in plus.
Combate transpiratia
Transpiratia excesiva este cauzata de interactiunea dintre bacteriile care exista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. Salvia contine o substanta numita acid ursolic, care reduce transpiratia. Se administreaza in acest scop sub forma de tinctura, cate 4 lingurite pe zi.
Este cel mai mare inamic al bolii Alzheimer
De altfel, aceasta planta are efecte extrem de benefice pentru prevenirea senilitatii. Este un excelent medicament natural pentru revigorarea memoriei, iar studii recente au demonstra ca imbunatateste tonusul psihic, stimuleaza puterea de concentrare, fiind utila persoanelor suprasolicitate intelectual.
Ceai de salvie - Contraindicatii
Atentie, medicii interzic consumul de salvie in timpul sarcinii deoarece determina contractii uterine. Planta este contraindicata si femeilor care alapteaza deoarece este recunoscuta pentru efectul de oprire a lactatiei.Vezi aici Top 20 al celor mai folosite ceaiuri si afectiunile pe care le trateaza
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.13
din 5
- 23 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!