Compania americana Johnson & Johnson a anuntat ca a incheiat un acord cu General Hospital din Massachusetts (SUA) pentru a comercializa un test sangvin capabil sa detecteze chiar si cele mai mici celule canceroase, deschizand astfel calea catre o eficientizare a tratamentelor.
"Aceasta noua tehnologie are potentialul de a oferi un test usor de efectuat pentru a detecta si numara celulele canceroase si pentru a determina caracteristicile biologice ale acestora", a explicat Robert McCormack, directorul departamentului de inovatii tehnologice si strategie din cadrul companiei Veridex, o filiala a grupului Johnson & Johnson specializata in efectuarea testelor in vitro.
"Exista o nevoie urgenta si tot mai mare de tehnologii de varf si neinvazive care sa ne ajute sa alegem un tratament si sa monitorizam reactia organismului pe parcursul maladiei", a declarat medicul Nicholas Dracopoli, directorul general al diviziei de cercetare in domeniul markerilor biologici in cadrul grupului Johnson & Johnson.
Noul test sangvin este capabil sa detecteze chiar si cele mai mici celule canceroase in sange cu ajutorul unor markeri genetici si al unor proteine. Testul va putea sa inlocuiasca in viitor tehnicile actuale de depistare a cancerului - mamografii, colonoscopii si biopsii.
Cercetarile precedente au relevat faptul ca cei mai multi dintre pacientii suferind de cancer prezinta in sistemul circulator celule maligne, un indicator al faptului ca boala s-a raspandit deja in corp sau este pe cale sa faca metastaze.
FDA, Agentia americana in domeniul reglementarii medicamentelor si produselor alimentare, a autorizat deja comercializarea noului test, intitulat CTC (Circulating Tumor Cell), capabil sa numere celulele canceroase in cazul bolnavilor suferind de cancer mamar, de prostata si de colon, care s-au generalizat.
Prezenta a cel putin trei celule canceroase intr-o proba recoltata de sange echivaleaza cu un pronostic pesimist, indicand faptul ca boala continua sa avanseze.
Noul test, conceput si comercializat de Johnson & Johnson, este mai sensibil si permite detectarea cancerului inainte ca acesta sa fie descoperit cu ajutorul metodelor traditionale.
Testul consta intr-un microcip ce contine numerosi anticorpi care se ataseaza de membrana celulelor canceroase, facandu-le sa devina luminoase, facilitand astfel detectarea si captarea acestora pentru a fi analizate.
Rezultatele testelor efectuate cu ajutorul acestui microcip au fost publicate in revista medicala americana New England Journal of Medicine si in revista stiintifica britanica Nature.
In septembrie 2010, medicii de la Institutul Curie din Franta au anuntat ca au pus la punct "un laborator microscopic intr-un cip" capabil sa detecteze si sa analizeze celulele tumorale, in cadrul unor microbiopsii efectuate pe pacientii suferind de diverse tipuri de leucemie. Studiul cercetatorilor francezi a fost publicat in revista americana Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Sursa: MEDIAFAX
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"